Fuziuni și achiziții

Finanțări pentru afaceri și restructurări de capital pentru dezvoltarea sau restrângerea activităților de business

Finanțarea unui business este, de multe ori, în funcție de amplitudinea activității și a obiectivelor propuse, un lucru destul de greu de obținut. Noi vă putem ajuta cu identificarea și evaluarea nevoilor dumneavoastră de finanțare, găsirea structurilor adecvate (acțiuni, titluri de creanță etc.) și negocierile cu partenerii potriviți.

Una dintre căile cele mai rapide și mai ușor de parcurs în obținrea de finanțări pentru afaceri este legată de vânzarea capitalurilor proprii. Dar, în plus față de strângerea de fonduri prin vânzări de capitaluri proprii sau majorări de capital, oferim și o serie completă de servicii de consultanță financiară, în special în domeniul accesării fondurilor și finanțărilor pentru diverse scopuri și pentru îndeplinirea unor obiective de business care pot consta atât în dezvoltarea, cât și în restrângerea activităților și a ariei de afaceri.

Vânzări de firme și de afaceri cu obținerea maximului de beneficii pentru antreprenori sau pentru grupuri de firme

Mazars lucrează cu grupuri mari, întreprinderi private, antreprenori și investitori cu privire la achiziționarea și vânzarea de companii, strângerea de fonduri și restructurarea datoriilor. Echipele noastre au o vastă experiență în diverse sectoare și pentru dimensiuni diferite ale tranzacțiilor din domeniul mergers & acquisitions (M&A). Experții noștri de talie internațională formează echipe complet integrate care ne permit să mobilizăm grupuri de proiect cu experiență unică și specifică pentru a transforma proiectul dumneavoastră într-un succes. Iar datorită prezenței noastre în peste 90 de țări și teritorii din întreaga lume, experții noștri în finanțe corporative vă ajută să găsiți vânzători, cumpărători și finanțatori în întreaga lume.

Procesul de M&A este extrem de sensibil, consumator de timp și implică decizii complexe. Nu numai că necesită o strategie corectă, dar solicită și existența consultanților potriviți pentru a avea garanția că tranzacția este gestionată corespunzător și că va aduce valoare pentru acționarii săi și restul părților interesate.

Vă putem oferi asistență și consultanță de specialitate pe tot parcursul procesului de M&A și în chestiuni strategice conexe.

Vă putem ajuta să realizați valoarea maximă pentru afacerea dumneavoastră. Fie că este vorba de vânzarea unei firme pe care ați fondat-o și ați construit-o, fie că dezinvestiți un activ de portofoliu, vom lucra cu dumneavoastră pentru a găsi o soluție personalizată funcțională care să respecte natura extrem de confidențială a deciziei de vânzare a unei companii. Vă oferim asistență în:

 • Pregătirea companiei pentru vânzare și colaborarea cu dumneavoastră pentru a găsi cea mai bună strategie și calendar înainte de lansarea unui proces formal;
 • Producerea de memorii informative, teasere, modele financiare, planuri de afaceri și alte documente pentru prezentare către potențialii cumpărători; 
 • Identificarea și abordarea potențialilor cumpărători din orice locație; 
 • Analiza, evaluarea și negocierea ofertelor pentru a vă atinge obiectivele și a maximiza valoarea; 
 • Realizarea unui proiect de gestionare a procesului de vânzare până la finalizare, asigurând o întrerupere minimă a activităților zilnice;  
 • Asigurarea legăturii cu consilierii juridici pentru a garanta calitatea documentelor juridice;  

În cele din urmă, decizia de a vinde o afacere este una dintre cele mai importante hotărâri din viața dumneavoastră profesională dacă sunteți antreprenor sau o responsabilitate majoră dacă sunteți doar angajat al companiei. Ne vom asigura că vă oferim sfaturi practice, temeinice și excelente din punct de vedere tehnic în fiecare etapă a procesului pentru a maximiza valoarea pe care o creați prin deciziile strategice luate.

Fuziuni și achiziții de întreprinderi, restructurări de capital și preluări cu cel mai bun sprijin consultativ

Asigurăm consultanță către acționari și manageri cu privire la restructurările de capital în tranzacțiile de preluări de către propriul personal de conducere (management buyout - MBO) și preluările realizate cu capital împrumutat (leveraged buyout - LBO), cu parteneri financiari naționali și internaționali. Oferim consiliere cu privire la:

 • Proiectarea unei structuri de capital adecvate (suma datoriei preconizate vs. valoarea capitalului propriu); 
 • Negocierea termenilor și condițiilor cu furnizorii de capitaluri proprii, obligațiuni și creanțe; 
 • Găsirea și păstrarea unui partener financiar care să vă susțină planurile și strategia; 
 • Implementarea unei structuri de guvernanță pentru a îndeplini obiectivele și așteptările conducerii și ale noului partener financiar;
 • Structurarea și negocierea unui pachet de management și a unui acord între acționari în conformitate cu strategia de dezvoltare;

Achiziții și fuziuni în România sau în străinătate cu cele mai bune soluții în materie

Atunci când sunt executate corect, achizițiile pot încuraja creșterea și pot spori semnificativ valoarea acționarială. Echipa noastră globală de experți va colabora cu dumneavoastră și echipele dumneavoastră pentru a oferi maximum de succes strategiei de achiziții.

În plus, punem la dispoziție și o echipă dedicată de integrare post-fuziune care vă poate sprijini ulterior tranzacției.

Realizarea unei strategii de achiziție poate fi complicată, consumatoare de resurse și de timp, chiar dacă aveți specialiști în M&A în compania dumneavoastră. Împreună cu Mazars România veți beneficia de asistență în fiecare etapă a procesului de achiziție. Asistăm grupuri naționale și internaționale importante, întreprinderi private și investitori financiari în proiectele lor de achiziții și de creștere externă și putem oferi consultanță pentru cumpărarea de companii și know-how-ul personalizat în funcție de specificul fiecărei tranzacții:

 • Proiectarea unei strategii de achiziție și crearea unui standard de evaluare a viitoarelor achiziții;
 • Studii de piață pentru identificarea de viitoare achiziții;
 • Abordarea strategică a vânzătorilor în orice locație și inițierea unei conversații; 
 • Analiza inițială a informațiilor furnizate; 
 • Analiza prețurilor și evaluarea sinergiilor potențiale; 
 • Pregătirea și negocierea ofertelor pentru vânzători;
 • Gestionarea proiectului de achiziție până la finalizare, cu perturbări minime ale activităților zilnice; 
 • Realizarea și menținerea legăturii cu alți consilieri, cum ar fi furnizorii de due diligence, consilierii juridici și vânzătorii;

În plus, cu Mazars vei beneficia de propria platformă dezvoltată de noi pentru a comunica informații despre tranzacțiile din  piață și pentru a colabora în legătură cu oportunitățile de tranzacționare cu toate echipele noastre financiare corporative din peste 30 de țări.

Această platformă vă ajută să beneficiați de cele mai bune echipe internaționale de experți, oriunde vă aflați, Mazars reunind peste 250 de specialiști în finanțe corporative în peste 30 de țări.

Solicitați o ofertă