Platforma de monitorizare a politicilor de finanțare sustenabilă

13 octombrie 2021
Platforma de monitorizare a politicilor de finanțare sustenabilă creată de către Mazars și OMFIF urmărește progresele globale în materie de reglementare a sustenabilității
  • Instrumentul online permite instituțiilor financiare și decidenților politici să urmărească activitatea la nivel global a autorităților de reglementare în scopul reducerii riscului climatic
  • Platforma de monitorizare și harta interactivă acoperă 14 domenii ce au legătură cu politica finanțării sustenabile

Mazars, firma internațională de audit și consultanță în afaceri, a anunțat lansarea „Platformei de monitorizare a politicilor de finanțare sustenabilă” – dezvoltată în parteneriat cu OMFIF (Forumul Oficial al Instituţiilor Financiare şi Monetare).

Instrumentul online oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care diverse țări adresează riscurile climatice în propriile sectoare financiare. Acesta include o hartă interactivă care acoperă un număr inițial de 22 de țări și jurisdicții. Platforma de monitorizare vizează 14 domenii ce au legătură cu politica finanțării sustenabile, inclusiv măsuri de reglementare și supraveghere, activități ce testează scenariile de stres privind politicile climatice, taxonomii sustenabile, informații referitoare la climă și emisiunile de obligațiuni verzi. Instrumentul permite utilizatorilor să selecteze o țară dintr-o listă mai largă și să vizualizeze un rezumat al politicilor și activităților legate de finanțarea sustenabilă ale respectivei țări. Acest instrument se dorește a constitui o resursă de referință pentru părțile interesate de monitorizarea activităților băncilor centrale și ale autorităților de reglementare în domeniul sustenabilității.

Rudi Lang, Partner and Global Financial Services Leader, a declarat faptul că: „Suntem mândri de parteneriatul cu OMFIF în dezvoltarea platformei de monitorizare a politicilor de finanțare sustenabilă. Acest instrument online, care cuprinde o hartă interactivă, poate fi utilizat ca o sursă cheie de informații prin care instituțiile financiare pot monitoriza activitățile băncilor centrale și ale autorităților de reglementare în sprijinul sustenabilității, inclusiv pentru a uniformiza datele existente și pentru a permite o mai bună înțelegere la nivel global a activităților diverselor autorități. La Mazars, depunem toate eforturile pentru a ne ajuta clienții să acorde cea mai mare atenție sustenabilității în cadrul activității lor. Această platformă ne va ajuta atât pe noi, cât și pe alte persoane interesate să ne îndeplinim acest obiectiv sustenabil.”

Platforma de monitorizare a politicilor de finanțare sustenabilă este un nou instrument vital pentru înțelegerea reacției decidenților politici din întreaga lume la provocarea schimbărilor climatice", a menționat John Orchard, CEO OMFIF.„Cooperăm cu deosebită plăcere la acest proiect cu Mazars, al cărui angajament de a-și ajuta clienții în procesul de transformare al afacerilor lor către un consum net de energie egal cu zero este deopotrivă impresionant și important."

Dezvoltarea în mod sustenabil a unei afaceri va deveni unul dintre principalele obiective strategice ale oricărei organizații, ceea ce va determina o transformare a culturii și a comportamentului tuturor părților interesate. Platforma de monitorizare este un instrument unic care contribuie la atingerea acestui obiectiv prin urmărirea progreselor și inițiativelor din diferite jurisdicții.”, a menționat Răzvan Butucaru, Partner, Financial Services & Advisory Leader, Mazars România.

Lansarea platformei de monitorizare a coincis cu evenimentul OMFIF- Simpozionul Institutului de Politici Sustenabile - în perioada 29-30 septembrie 2021. Reunind o rețea globală de decidenți politici, autorități de reglementare, investitori din sectorul public și privat și experți în ESG, simpozionul cu o durată de două zile a abordat rolul politicii monetare, al reglementării și al comunicării de informații, precum și cele mai importante provocări practice în ceea ce privește stimularea piețelor financiare ecologice să atingă nivelul de consum net de energie egal cu zero. 

 

###

 

Persoane de contact

Edward Baggaley, Global Campaigns Manager, Mazars

edward.baggaley@mazars.co.uk / +44 (0)78 2408 6578

Emilia Popa, Head of Marketing and Communication, Mazars România

emilia.popa@mazars.ro / +40 741 111 042

James Fitzgerald, Marketing Manager, OMFIF

james.fitzgerald@omfif.org 

Despre Mazars

Mazars este un parteneriat internațional, ce oferă servicii integrate de audit și consultanță contabilă, fiscală, financiară și juridică*. Operând în peste 90 de țări și teritorii din întreaga lume, ne bazăm pe expertiza a 42.000 de profesioniști – 26.000 în parteneriatul integrat Mazars și 16.000 prin Mazars North America Alliance – pentru a asista clienți de toate dimensiunile, în fiecare etapă a dezvoltării lor.

*unde este permis de legislația în vigoare a țării

www.mazars.com | Pagina de LinkedIn a Mazars

Despre Mazars România

În România, Mazars are o experiență de peste 25 de ani în audit, servicii de consultanță fiscală, financiară, contabilă, HR și salarizare. Puterea noastră constă în oamenii cu care lucrăm – echipa locală cuprinde 7 parteneri și 230 de profesioniști.

www.mazars.ro | Pagina de LinkedIn a Mazars Romania

Despre OMFIF

OMFIF este un grup de reflecție independent pentru bănci centrale, politici economice și investiții publice, oferind o platformă neutră pentru implicarea sectorului public și privat din întreaga lume. Având echipe la Londra și în SUA, OMFIF se concentrează pe teme de politică globală și de investiții pentru bănci centrale, fonduri suverane, fonduri de pensii, autorități de reglementare și trezorerii. În centrul acestei rețele se află investitori publici globali deținând active de investiții în valoare de 39,5 miliarde de dolari.