Implicarea noastră în problemele de mediu și comunitate

Pentru noi, o firmă responsabilă creează valoare pentru comunitatea în care activează. Vrem să fim agenți de schimbare pozitivă și cetățeni globali. An de an, construim un Mazars mai bun, mai incluziv și mai echitabil, pentru a contribui în cele din urmă la formarea unei societăți mai bune. Angajamentele noastre sunt ample și diverse. Respectăm cerințele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) și ne angajăm cu comunitățile noastre prin activități non-profit, activități caritabile, donații sau servicii pro bono.

Promovăm raportarea ESG

Peste 25 de țări din parteneriatul nostru global – inclusiv Franța, Regatul Unit, Țările de Jos, Africa de Sud și Turcia – raportează acum despre măsurătorile și performanța lor ESG, sub forma unui raport CSR sau a unui Raport de transparență. Deși suntem conștienți că există loc de îmbunătățire, vedem publicarea acestor documente într-un număr tot mai mare de țări ca o dovadă a angajamentului nostru față de transparență și devotament de a oferi o imagine completă și exactă a cine suntem și a ceea ce reprezentăm.

Încurajăm munca pro bono

Ne mândrim cu faptul că 60% din forța noastră de muncă este încurajată să se angajeze în muncă pro bono. În calitate de profesioniști și experți, credem că furnizarea de cunoștințe, consultanță și expertiză tehnică organizațiilor caritabile și asociațiilor locale este cea mai bună și mai relevantă modalitate de a ajuta comunitățile noastre.

De exemplu, în ultimii doi ani și jumătate, Mazars s-a implicat activ cu Les Déterminés, o organizație non-profit care vizează promovarea antreprenoriatului în cartierele defavorizate din Franța. Din 2015, asociația oferă training, mentorat și coaching pentru peste 128 de persoane, ceea ce a dus la crearea a peste 44 de afaceri. Sediul Mazars din Paris La Défense, găzduiește sediul central al Les Déterminés și oferă, de asemenea, spațiu pentru instruire și seminarii, în timp ce partenerii și personalul Mazars oferă servicii pro bono organizației și antreprenorilor săi aspiranți.

Monitorizăm amprenta noastră de carbon

În calitate de furnizor profesionist de servicii, nu desfășurăm activități și nu gestionăm procese industriale care au un impact negativ major asupra mediului. Cu toate acestea, acordăm atenție amprentei noastre de carbon induse de călătorii. Între august 2017 și august 2018, datele colectate în 6 țări, care reprezintă 39% din forța de muncă și 54% din venitul global din comisioane, arată o amprentă pe cap de locuitor de 0,79 tCO2e. Pentru a reduce călătoriile noastre profesionale, atât pentru bunăstarea forței de muncă, cât și pentru a ne limita emisiile, am creat instrumente de videoconferință.

Contribuim activ către societate, organizații caritabile și inițiative locale de CSR

Mazars inspiră angajații, clienții și companiile să trateze mai conștiincios între ele, cu mediul și cu societatea în care trăim. Suntem în mod natural înclinați să fim implicați oriunde avem prezență. Indiferent dacă aceasta înseamnă să participăm activ la cele mai stringente dezbateri ale societății sau să jucăm un rol cheie în succesul inițiativelor menite să sporească solidaritatea și continuitatea valorilor etice.

Peste tot în lume, personalul și echipele noastre sunt angajate în sprijinirea cauzelor caritabile și a inițiativelor CSR. Peste 9 din 10 „mazarieni” contribuie prin donații sau prin participarea directă la evenimente caritabile, mitinguri de mediu sau alte proiecte conexe.

Document

Sustainability Report 2021