Ospitalitate și turism

Soluții personalizate pentru o afacere orientată către clienți

Industria ospitalității și a turismului include o varietate de companii din domenii precum restaurante, călătorii și turism, jocuri și activități sportive. Operatorii se confruntă cu un mediu dificil, în care condițiile economice și preferințele consumatorilor se schimbă constant din cauza evoluției digitale, a globalizării și a concurenței. Scopul nostru este să vă oferim soluțiile de care aveți nevoie pentru reziliența operațională și pentru a vă ajuta să prosperați.

Abordarea noastră 

Operatorii cunosc foarte bine provocările industriei ospitalității și a turismului. Pentru a prospera, aceștia trebuie să parcurgă mai multe obstacole, cum ar fi incertitudinea economică, variațiile cererii consumatorilor, legislația nouă și schimbările tehnologice. În plus, evenimentele geopolitice și pandemiile prezintă riscuri semnificative, care pot avea consecințe dăunătoare.

Specialiștii Mazars înțeleg problemele cu care se confruntă astăzi acest sector. Experții noștri au o vastă experiență și vor colabora cu dumneavoastră pentru a vă ajuta să reacționați rapid la evoluțiile și cerințele unei industrii extrem de competitive și dinamice.

Lucrăm cu o gamă largă de clienți mici și mari, care include:

  • Restaurante, baruri și companii de servicii alimentare
  • Hoteluri, grupuri mari și listate la bursă, unități independente și hoteluri mici, mijlocii și de tip boutique
  • Agenții de turism
  • Cluburi și asociații sportive
  • Operatori de săli sportive, inclusiv companii private care administrează facilități private și publice, precum și săli de sport din hoteluri
  • Parcuri de distracție și jocuri

Echipa noastră vă poate oferi soluțiile de care aveți nevoie pentru a vă îndeplini obiectivele pe termen lung prin oferirea de sfaturi și îndrumări care nu numai că vă ajută să vă gestionați cu succes organizația, ci și să oferiți o experiență de înaltă calitate pentru clienți. Adoptăm o abordare pragmatică, prin care ne asigurăm că ceea ce facem răspunde nevoilor dumneavoastră, fie că este vorba de definirea strategiei de dezvoltare, de găsirea și securizarea investițiilor, de optimizarea operațiunilor sau de restructurarea afacerii:

Definirea strategiei și alinierea la oportunitățile pieței

Strategia corectă este vitală pentru afacerea dumneavoastră. Vă putem ajuta să definiți și să vă poziționați produsele și serviciile pentru a satisface clienții, pentru a vă evalua fezabilitatea proiectelor și posibilul randament financiar. Fie că înființați noi afaceri pe piețe în creștere sau vindeți active nestrategice, vă putem asigura succesul oferind consultanță financiară, juridică și fiscală, ținând seama de specificul și reglementările locale.

Securizarea investițiilor

Experții noștri vă pot sfătui cu privire la selectarea investitorilor și securizarea investițiilor. De asemenea, putem găsi soluții de finanțare potrivite pentru proiectele dumneavoastră, putem efectua studii de fezabilitate, putem evalua active, putem adapta structura de capital, ajutându-vă în același timp să revizuiți obligațiile contractuale.

Optimizarea operațiunilor

Vă putem sprijini să vă îmbunătăți procesele și controalele interne pentru prevenirea fraudelor. Implementăm sisteme de raportare în conformitate cu standardul USALI. Optimizăm gestionarea trezoreriei și revizuim politicile de resurse umane, oferind în același timp audituri financiare, fiscale și IT. Analiștii de date și experții noștri în tehnologie vă pot îmbunătăți performanțele digitale și gestionarea fiabilă a datelor, astfel încât să obțineți informații despre consumatori și să protejați datele clienților. De asemenea, vă putem sprijini în obținerea de omologări naționale sau internaționale, iar echipa noastră de sustenabilitate vă poate ajuta să vă definiți și să vă implementați strategia de CSR.