Energia din surse regenerabile

Consultanță privind tranziția energetică

Ca urmare a policilor de decarbonizare, descentralizare și a digitalizării, producția de energie la nivel global a suferit transformări rapide în ultimii ani, iar energia regenerabilă a devenit un sector important. Evoluția continuă a tehnologiilor și a costurilor, incertitudinea cadrului legislativ și volatilitatea prețurilor energiei reprezintă pricipalele provocări pentru jucătorii din acest sector. Vă punem la dispoziție o echipă integrată de specialiști care vă pot oferi îndrumările de care aveți nevoie pentru a obține finanțare și pentru a profita de noi oportunități de creștere pe această piață. 

Abordarea noastră

Experiența sectorială, împreună cu abilitățile tehnice de specialitate, ne ajută să ne consultăm clienții pentru a face față provocărilor și complexității acestui sector și a trata preocupări cheie precum:

 • Finanțarea de noi proiecte de dezvoltare
 • Găsirea oportunităților de creștere și extindere în întreaga lume
 • Creșterea rezilienței activelor și securitatea cibernetică
 • Creșterea eficienței și a performanței de operare

Unul dintre obiectivele strategice ale Mazars îl reprezintă reducerea riscurilor pentru clienții care activează în acest sector. De exemplu, avem o experiență semnificativă în modelarea financiară în toate ariile principale ale energiei din surse regenerabile eoliene terestre și marine, solare, biomasei și deșeurilor.

Datorită capacităților noastre de modelare, suntem lider global în furnizarea de asigurări independente prin linia noastră de servicii de audit de modelare pentru investitori, proprietari și finanțatori, iar clienții noștri au încredere în executarea de tranzacții pe tot globul.

Un model fiabil permite ca planificarea proiectului să continue cu încredere. Echipa noastră cu experiență în domeniul fiscal, contabil și operațional vă poate ajuta să soluționați provocările critice, inclusiv finanțarea proiectului prin instrumente financiare, gestionarea fiscalității, a subvențiilor și a alocațiilor de amortizare. De asemenea, vă putem sprijiti în crearea de repere atât în ceea ce privește factorii operaționali, cât și factorii ESG.

Ajustările operaționale și noile structuri corporative sunt necesare pe măsură ce activele se maturizează și reglementările evoluează. Pot exista oportunități pentru soluții externe, cum ar fi M&A, sau eliminarea proiectelor neesențiale. Echipa noastră are o experiență vastă în sprijinirea dezvoltatorilor, proprietarilor și investitorilor care cumpără și vând active pentru a-și maximiza valoarea și a reduce riscul.

Odată cu creșterea prețurilor activelor, randamentele sunt sub presiune imediat ce tranzacția este finalizată. Colaborăm cu clienții noștri și îi sprijinim în faza operațională pentru integrarea imediată de noi proiecte și pentru oferirea de sprijin continuu în vederea eficienței operaționale în întreg portofoliul lor prin externalizare, conformitate fiscală și audit statutar.

Odată cu creșterea presiunii de reglementare și a cererii din partea clienților și a lanțurilor de aprovizionare pentru a furniza informații privind sustenabilitatea afacerii, oferim clienților noștri posibilitatea de a își construi cadre și procese de guvernanță pentru a verifica și asigura raportarea activităților lor de sustenabilitate.

Serviciile noastre

Consultanță pentru finanțarea și dezvoltarea proiectelor dumneavoastră

 • Cumpărare și vânzare, inclusiv instrumente financiare, fiscalitate, finanțe și due diligence  
 • Finanțarea infrastructurii  
 • Structurarea dezvoltării pe plan internațional și a creșterii externe: studii de oportunități de investiții în sectorul energetic, sprijin în direcționarea proiectelor de integrare și asistență financiară, fiscală și juridică în înființarea de filiale sau noi companii

Optimizarea operațiunilor

 • Management financiar: audit și contabilitate, inginerie financiară, alinierea costurilor în funcție de strategia de afaceri, modelare financiară a proiectelor de investiții
 • Date și automatizare: îmbunătățiți puterea datelor și protejați-le
 • Managementul riscurilor: ajustarea nivelului investițiilor în conformitate cu riscurile industriale, controlul intern, cartografierea riscurilor, identificarea și prevenirea riscurilor de fraudă
 • Management operațional: optimizarea activelor industriale, optimizarea globală a lanțului de aprovizionare, strategia de întreținere a șantierelor industriale

Ajutor în construirea unei afaceri mai sustenabile

 • Audituri ESG
 • Optimizarea strategiei de carbon
 • Consultanță privind toate aspectele legate de dezvoltarea infrastructurii sustenabile și accesarea de finanțare sustenabilă