Creșterea de două cifre reflectă puterea, echilibrul și sustenabilitatea modelului și a strategiei de afaceri integrate a Mazars

7 februarie 2022
  • Veniturile globale au crescut cu 12,3% la 2,1 miliarde de euro în anul financiar 2020/21
  • Performanța financiară reflectă poziția puternică și strategia echilibrată a Mazars
  • Dincolo de performanța financiară, creșterea este sustenabilă: ESG reprezintă o parte esențială a strategiei de creștere pe termen lung a Mazars

Mazars, firma internațională de audit și consultanță în afaceri, anunță venituri globale de 2,1 miliarde de euro[1] pentru exercițiul financiar 2020/2021 (1 septembrie 2020 – 31 august 2021), reprezentând o creștere de 12,3% (excluzând impactul Forex de -1,6%) comparativ cu anul financiar precedent. Creșterea veniturilor are la bază o creștere organică puternică (9,4%), completată de o creștere externă de 2,7%.

2021 a fost un an excelent din punctul de vedere al performanței noastre financiare. Toate liniile noastre de servicii și ţările în care ne desfăşurăm activitatea au progresat și am câștigat contracte semnificative cu organizații mari, listate la bursă, precum și cu firme de toate dimensiunile, inclusiv cu mari corporații internaționale. Creșterea de două cifre confirmă puterea și rezistența modelului nostru integrat unic. Acesta este bine echilibrat între serviciile reglementate și nereglementate, ceea ce reflectă strategia noastră pe termen lung de a investi într-o suită de servicii de audit și consultanță fiscală și financiară de înaltă calitate, care îi ajută pe clienții noștri să își crească afacerile cu încredere și responsabilitate.”, a menționat Hervé Hélias, CEO and Chairman, Mazars.

Creștere cu un scop bine definit: o strategie echilibrată și pe termen lung

Transparența financiară și încrederea sunt esența unei economii corecte și prospere, iar Mazars își menține, mai mult ca niciodată, angajamentul de a livra audituri de înaltă calitate companiilor din întreaga lume. În 2021, am continuat să ne dezvoltăm serviciile de audit (+8,5%): astăzi audităm 2.400 de organizaţii listate la bursă în întreaga lume, 1.200 cu sediul central în Europa, 960 listate pe o piață reglementată și peste 480 listate în Europa. Mazars ocupă locul al 5-lea pe piața europeană de audit pentru companiile europene mari și listate.

Am crescut semnificativ şi în zona consultanței financiare (+15,7%), ceea ce reflectă o piață dinamică a tranzacțiilor la nivel global. Creșterea în consultanță (+7,9%) reflectă concentrarea noastră asupra serviciilor care sunt în concordanță cu misiunea noastră principală de a servi interesul public: ne ajutăm clienții să navigheze într-un mediu de reglementare complex, să își diminueze riscurile, să își desfășoare activitatea și să își crească afacerea prin transparență și încredere.

Dincolo de cifre: noile baze ale performanței în afaceri

Hélias adaugă: „Responsabilitatea și sustenabilitatea au devenit baze importante ale performanței în afaceri și sunt vitale pentru a construi încrederea în piețe, corporații și instituții publice. Pe măsură ce începem să ieșim din pandemie, apelul pentru un viitor mai sustenabil nu a fost niciodată mai puternic. Afacerile sunt – pe bună dreptate – sub presiune din toate părțile să își schimbe modul în care se dezvoltă.”

Astăzi, alături de raportarea performanței financiare, companiile trebuie să includă şi criterii non-financiare, iar rolul auditorilor depășește tot mai mult transparența cifrelor şi a declaraţiilor financiare. În acest context, misiunea de bază a Mazars nu a fost niciodată mai convingătoare. Ne-am reafirmat acest angajament în poziționarea reînnoită a brand-ului Mazars în 2020 și dorim să jucăm pe deplin rolul nostru, în calitate de auditor și consilier principal, pentru a ne ajuta clienții să se transforme și să crească în mod responsabil.

ESG este o parte esențială a ecuației de creștere a afacerii noastre. Avem experți dedicați care contribuie la efortul european care susţine Directiva privind raportarea de sustenabilitate corporativă (CSRD), am dezvoltat cursuri de formare în domeniul sustenabilității pentru colegii noştri și lucrăm cu clienții pentru a-i ajuta să se pregătească pentru raportarea ESG și să integreze strategiile de sustenabilitate în modelele lor de afaceri”, spune Hélias. „În același timp, facem demersuri pentru a ne transforma propria afacere și propriile operațiuni, precum și modul în care lucrăm, pentru a ne asigura că îndeplinim standardele ESG. În toate țările în care operăm și la nivelul întregului grup Mazars, am numit lideri și echipe care să conducă strategia noastră de responsabilitate socială corporativă.”

Organizaţiile care împărtășesc aceeași viziune cu Mazars vor primi confirmarea că afacerile sustenabile sunt cele cu adevărat valoroase. Deciziile de afaceri, care sunt conduse numai de obiective financiare, ajung să transforme mediul economic într-un loc monoton. În opinia mea, a lăsa publicul să fie afectat de efectele secundare ale acestui lucru, nu poate fi calificat drept un semn de inteligență. Un lucru pe care îl știu sigur este că principiile ESG fac parte din valorile mele, cu mult înainte de a deveni o „nouă” necesitate. De fapt, acest lucru a reprezentat un motiv important în decizia de a mă alătura companiei Mazars, cu mulți ani în urmă. În calitate de auditori, ne asumăm responsabilitatea de a oferi părților interesate, din cadrul pieței economice, temeiul pentru a lua decizii cuprinzătoare și pentru a deveni companii sustenabile. Suntem consultanți, ceea ce înseamnă că acceptăm cu mândrie provocarea de a îi ghida pe clienții noștri conform standardelor ESG.”, a menționat Dino Ebneter, Country Managing Partner, Mazars România.

Facem ceea ce spunem, investim în ceea ce contează

Mazars a fost întotdeauna ghidat de principiile sale fondatoare: să acționeze în mod responsabil, în interesul public și pentru generațiile viitoare. Luăm acest angajament în serios, vorbind, inovând și transformându-ne, învățând și dezvoltându-ne continuu. În 2020, parteneriatul internațional a votat planul strategic al companiei pe următorii patru ani și a confirmat investițiile noastre prioritare în domenii-cheie care contează atât pentru oamenii și clienții noștri, cât și pentru societate în general:

  • Dezvoltarea unui grup divers de profesioniști talentați. Scopul nostru este de a face din Mazars o școală de excelență, cultivând lideri autonomi, implicați, care să conducă prin exemplu.
  • Furnizarea de audituri financiare de înaltă calitate care îndeplinesc cele mai înalte standarde profesionale.
  • Îmbunătățirea capacităților noastre de sustenabilitate pentru a furniza servicii de consiliere și audituri ESG.
  • Dezvoltarea serviciilor noastre de consultanță financiară pentru a ne ajuta clienții în subiecte critice, cum ar fi tranzacțiile, managementul performanței, riscul și conformitatea, guvernanța și securitatea datelor sau transparența fiscală și furnizarea de servicii de externalizare a activităților fiscale și de salarizare pentru a asigura conformitatea globală.
  • Creșterea semnificativă a investițiilor în CSR, pentru a ne sprijini comunitățile, pentru a promova un loc de muncă incluziv și flexibil pentru oamenii noștri și pentru a proteja planeta: folosim o abordare bazată pe ținte pentru a ne reduce emisiile de carbon și a atinge pragul de zero net emisii până în 2030.
  • Contribuție la definirea standardelor (cum ar fi CSRD) și a condițiilor pentru o industrie de audit sănătoasă, capabilă să livreze audituri financiare și ESG de calitate, la scară mare.

Hélias conchide: „Atât în 2022, cât și în următorii ani, vom continua să investim acolo unde contează pentru oamenii noștri, clienții noștri și societate, crescând în mod responsabil și mergând înainte cu un scop și cu o încredere reînnoită. Sunt foarte optimist cu privire la anul care urmează. Asistăm la o creștere a industriei, precum și a economiei mondiale, în ansamblu, și, cel mai important, în întreaga lume, și avem profesioniști talentați și dedicați, capabili să facă ceea ce trebuie pentru a ne îndeplini misiunea și aspirațiile.”

 

###

 

Persoane de contact

Lorraine Hackett, Group Brand & Communications Director, Mazars

lorraine.hackett@mazars.co.uk / +44 (0)7881 283 962

Emilia Popa, Head of Marketing and Communication, Mazars Romania

emilia.popa@mazars.ro / +40 741 111 042

Despre Mazars

Mazars este un parteneriat internațional, ce oferă servicii integrate de audit și consultanță contabilă, fiscală, financiară și juridică*. Operând în peste 90 de țări și teritorii din întreaga lume, ne bazăm pe expertiza a 44.000 de profesioniști – 28.000 în parteneriatul integrat Mazars și 16.000 prin Mazars North America Alliance – pentru a asista clienți de toate dimensiunile, în fiecare etapă a dezvoltării lor.

*unde este permis de legislația în vigoare a țării

www.mazars.com | Pagina de LinkedIn a Mazars

Despre Mazars România

În România, Mazars are o experiență de 27 de ani în audit, servicii de consultanță fiscală, financiară, contabilă, HR și salarizare. Puterea noastră constă în oamenii cu care lucrăm – echipa locală cuprinde 7 parteneri și 280 de profesioniști.

www.mazars.ro | Pagina de LinkedIn a Mazars Romania

[1] Include date pentru afacerile ZhongShen ZhongHuan și ZhongShen Yatai