Petrol, gaze și resurse naturale

Gestionăm incertitudinile cu ajutorul echipei noastre globale și soluțiilor locale

Sectorul petrolului, gazelor și al resurselor naturale se confruntă cu incertitudini majore. Creșterea concurenței internaționale, împreună cu prețurile volatile ale mărfurilor și cererea flucutanță îi determină pe operatori să își sporească reziliența pentru a reuși. Experții noștri vă pot ajuta să obțineți informațiile necesare pentru a înainta pe această piață dificilă.

Abordarea noastră 

Volatilitatea prețurilor, incertitudinea cererii și provocările venite din spațiul politic pentru încurajarea creșterii sustenabile, reprezintă doar patru dintre riscurile cu care se confruntă sectorul de extracții resurse energetice. Reziliența operațională și excelența sunt esențiale, și variază de la gestionarea activă a proiectelor complexe de capital până la conformitatea fiscală, legală și de reglementare.

Suntem de părere că o industrie globalizată are nevoie de răspunsuri globale, iar echipa noastră, prezentă pe cinci continente, vă poate oferi o abordare flexibilă și orientată către un parteneriat de succes. Specialișii noștri pot rezolva problemele operaționale complexe datorită experienței acestora din industrie.

Echipa noastră oferă consultanță pe parcursul întregului ciclu de viață al proiectului, de la studii de prefezabilitate și capacitate de atragere a finanțării până fazele operaționale, inclusiv modelarea cazului de afaceri pentru accesarea de noi rezerve care reflectă volatilitatea extremă a prețurilor din prezent și asistență practică la înființarea de filiale. Experții noștri vă pot ajuta, de asemenea, cu gestionarea proiectelor complexe de capital.

Sectorul energetic este caracterizat de proiecte mari și structuri complexe, care uneori nu funcționează conform așteptărilor. Echipa noastră cu experiență în investigații economice, contribuie la identificarea și cuantificarea expunerii financiare prin soluționarea litigiilor comerciale și a investigațiilor.

Avem experiență în optimizarea atât performanței operaționale, cât și celei financiare a activelor din amonte, mijlocii și din aval. Aceasta include optimizarea structurilor corporative conform planului de acțiune al OCDE privind erodarea bazelor impozabile și transferul profiturilor (BEPS) și examinarea opțiunilor de creștere externă, cum ar fi parteneriatele strategice, M&A și eliminarea activelor neesențiale.

Suntem de părere că unul dintre cele mai importante active din organizația dumneavoastră îl reprezintă datele. Vă ajutăm să beneficiați de puterea datelor pentru a îmbunătăți performanța și profitul afacerii, pentru a impulsiona creșterea, pentru a gestiona riscurile și pentru a consolida avantajul competitiv. Vă protejăm datele împotriva atacurilor cibernetice și ne asigurăm că respectați normele și reglementările privind confidențialitatea datelor.

Înțelegem și suntem de acord cu cerințele tot mai exigente ca industria să devină sustenabilă din punct de vedere social si de mediu. Avem o experiență vastă în domenii precum reglementări si responsabilitatea de mediu, ajutăm companiile să dezvolte sisteme și cadre de guvernanță pentru a demonstra că activitățile lor de sustenabilitate îndeplinesc cerințele autorităților de reglementare și ale consumatorilor, și, în același timp, sprijinim investițiile în proiecte sustenabile și evaluarea comparativă a programelor anticorupție.

Servicii personalizate pentru a răspunde provocărilor unei industrii în schimbare:

Sprijin pentru finanțarea și dezvoltarea proiectelor dumneavoastră

  • Consultanță în tranzacții pentru cumpărare și vânzare, inclusiv instrumente financiare, fiscalitate, finanțe și due diligence  

Finanțarea infrastructurii 

  • Dezvoltare pe plan internațional și creștere externă: studii de oportunități de investiții în sectorul energetic, sprijin în derularea proiectelor de integrare și consultanță financiară, fiscală și juridică pentru înființarea de filiale sau noi companii

Optimizarea operațiunilor

  • Management financiar: audit și contabilitate, inginerie financiară, alinierea costurilor în funcție de strategia de afaceri, modelare financiară a proiectelor de investiții
  • Date și automatizare: îmbunătățirea puterii datelor și protejarea acestora
  • Managementul riscului: ajustarea nivelului investițiilor în conformitate cu riscurile industriale, controlul intern, cartografierea riscurilor, identificarea și prevenirea riscurilor de fraudă
  • Management operațional: optimizarea activelor industriale, optimizarea globală a lanțului de aprovizionare, strategia de întreținere a șantierelor industriale

Asistență în tranziția către noi tipuri de energii

  • Audituri ESG
  • Optimizarea strategiei de emisii de carbon
  • Consultanță privind toate aspectele legate de dezvoltarea infrastructurii sustenabile și accesarea de finanțare