Retail

Vă ajutăm să prosperați pe o piață în continuă transformare

Industria comerțului cu amănuntul se confruntă cu o serie de schimbări fundamentale. Schimbarea comportamentului consumatorilor, tehnologiile nou apărute și globalizarea pieței, au provocat perturbări majore, îmbunătățind în același timp experiența de cumpărare și susținând comerțul cu amănuntul multicanal. Avem acces la informații cu specific local valoroase, deoarece lucrăm atât cu grupuri mari, cât și cu retaileri de dimensiuni mici. Experții noștri sunt, așadar, bine pregătiți pentru a vă ghida pe o piață complexă, folosind informații utile și soluții practice de afaceri.

Abordarea noastră

O mulțime de factori se află la baza unei transformări majore în industria comerțului cu amănuntul, inclusiv intensificarea comerțului electronic, sustenabilitatea, globalizarea și noile modele de afaceri. Gestionarea schimbărilor din sector poate fi o provocare pentru cei care le abordează izolat. Pentru a obține succes, companiile trebuie să dezvolte și să implementeze strategii eficiente, să gestioneze schimbările, să adopte noi tehnologii și să se concentreze pe piețele potrivite.

Echipa Mazars are o experiență semnificativă în acest sector și oferă o gamă completă de servicii pentru a vă satisface nevoile. Prezența noastră internațională nu numai că ne oferă avantajul unei perspective mai largi asupra industriei, ci ne permite, de asemenea, să reunim specialiști din întreaga firmă și a beneficia de expertiza lor tehnică.

Vom lucra cu dumneavoastră pentru a înțelege provocările cu care vă confruntați și pentru a vă ajuta să identificați soluțiile potrivite pentru strategia pe termen lung. Experții noștri în audit, consultanță și fiscalitate vă pot ajuta în aspecte precum:

Adaptarea organizației la noi oportunități de piață 

Indiferent dacă înființați noi companii, vă mutați pe piețe noi și în creștere sau eliminați active nestrategice, vă asigurăm succesul achizițiilor și proiectelor de parteneriat prin oferirea de consultanță financiară, asistență juridică și fiscală, având în vedere specificul și reglementările locale. 

Optimizarea și asigurarea operațiunilor 

Pentru a vă îmbunătăți și proteja operațiunile, echipa noastră vă poate sprijini în evaluarea calității furnizorilor și auditarea terților. Vă putem ajuta să revizuiți obligațiile contractuale, să monitorizați francizele prin auditarea magazinelor și să vă întăriți controlul asupra rețelelor de distribuție, prevenind în același timp fraudele.  

Creșterea performanțelor pentru a crea valoare adăugată 

Este vital să sporiți relevanța pentru consumatori și competitivitatea afacerii dumneavoastră.

Putem sprijini dezvoltarea de strategii pe mai multe canale și putem îmbunătăți performanțele digitale prin tehnologie de încredere și gestionarea datelor, astfel încât să puteți prognoza vânzările, să optimizați logistica și să obțineți date despre consumatori. Experții noștri vă pot ajuta, de asemenea, să aduceți schimbări semnificative prin integrarea principiilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) în strategia dumneavoastră pe termen lung, conferind trasabilitate lanțurilor de aprovizionare și creând valoare pentru afacere.