Contabilitate și raportări financiare & fiscale

Într-un mediu de afaceri în continuă evoluție accesul la o resursă care completează departamentul intern financiar-contabil al firmelor private și al companiilor și instituțiilor publice este esențial.

Expertiză contabilă și sprijin financiar-contabil pentru companii private și instituții publice

Fie că intenționați să faceți reduceri de personal sau să vă extindeți într-o nouă jurisdicție, fie că treceți printr-un proces de restructurare sau vă adaptați legislației fiscale tot mai complicate, indiferent de nevoile dumneavoastră, vă oferim o funcție de contabilitate externalizată care vă completează în mod armonios echipa existentă.

Există momente în care companiile au nevoie de asistență externă în contabilitate și raportare. În mediul de piață dinamic de astăzi este adesea posibil să aveți nevoie de ajutor suplimentar ca urmare a: eficientizării activităților interne de natură financiară, extinderea pe noi piețe, fuziuni și achiziții sau vânzarea afacerii. Indiferent de situația în care vă aflați, aveți în continuare nevoie de acces la informațiile critice pentru a vă conduce afacerea și doriți, de asemenea, să vă asigurați că funcțiile de contabilitate și raportari lunare beneficiază de resursele corespunzătoare.

La Mazars, oferim servicii de consultanță contabilă și servicii externalizate legate de contabilitate și raportare financiară sau legate de HR și salarizare ori de diversele servicii administrative care răspund nevoilor dumneavoastră unice și se potrivesc cu funcțiile dumneavoastră existente. Fiind o companie internațională, avem o echipă de specialiști în domeniul financiar-contabil care lucrează cu societăți din mai multe jurisdicții. Specialiștii Mazars vor coordona relațiile în toate țările în care sunteți prezenți pentru a vă asigura că veți primi întotdeauna un serviciu consecvent și integrat.

Asistență la întocmirea bilanțurilor contabile și a raportărilor financiare diverse

Alegând să lucrați cu noi, serviciile pe care le primiți sunt special concepute pentru dumneavoastră și afacerea dumneavoastră. Fie că aveți nevoie de asistență în pregătirea rapoartelor de management, fie că doriți să vă externalizați activitățile lunare de contabilitate și raportare, echipa noastră se angajează să vă ofere nivelul adecvat de asistență. Acest aspect include furnizarea de resurse intermediare într-o manieră flexibilă. De exemplu, dacă aveți nevoie de un manager financiar, însă nu găsiți candidatul potrivit, echipa Mazars poate interveni pentru a vă ajuta.

Oferim o expertiză vastă, care include, alături de serviciile standard de asistență la întocmirea bilanțurilor contabile și a raportărilor financiare servicii adaptate pentru:

 • Asigurarea respectării cerințelor legale locale de îndeplinire a obligatiilor contabile statutare;
 • Întocmirea de raportări lunare care includ informațiile specifice de care aveți nevoie;
 • Garanția acurateței în raportarea internă și externă și asigurarea transparenței necesare părților interesate;
 • Asistență pentru implementarea diferitelor programe de contabilitate;
 • Sprijin în vederea transformării financiare și contabile;
 • Furnizarea de personal detașat acolo unde este nevoie.

Consultanță contabilă pentru îndeplinirea obligațiilor financiare și a raportărilor manageriale

Complexitatea crescândă a mediului legislativ și de respectare a reglementărilor reprezintă o provocare majoră pentru companii. Asigurarea respectării unui set de norme și legi în continuă schimbare este costisitoare, consumă resurse și necesită cunoștințe locale. Îndeplinirea cu succes a acestor obligații la nivel local și internațional este esențială, dar, deseori, dificil de gestionat.

La Mazars, oferim un serviciu global de asigurare a conformității care vă ajută să vă atingeți obiectivele de afaceri și, în același timp, să vă îndepliniți obligațiile legale. Atunci când ne alegeți pe noi, beneficiați de amploarea competenței noastre la nivel internațional, echipa noastră venind în sprijinul dumneavoastră cu tot ce avem mai bun de oferit.

Oferim o gamă completă de servicii de contabilitate și raportare managerială, servicii care includ:

 • Sprijin pentru configurarea evidenței financiar contabile;
 • Activități de contabilitate, și îndeplinire obligații fiscale (TVA și alte obligații fiscale indirecte, impozit pe profit);
 • Migrarea și transpunerea conturilor contabile;
 • Situații financiare statutare și servicii conexe;
 • Conversia conturilor utilizând un alt standard de raportare (de exemplu, convertirea IFRS, US GAAP în GAAP locale);
 • Raportare managerială;
 • Consolidarea conturilor de grup;
 • Expertize contabile;
 • Manualul de politici și proceduri contabile;
 • Servicii de detașare de personal;
 • Revizuire contabilă;
 • Contabilitatea costurilor și managementul performanței;
 • Asistență în timpul auditurilor financiare și al auditurilor fiscale.

Sisteme și raportări financiare moderne, performante și colaborative pentru administrarea facilă a proceselor

Serviciile noastre se bazează pe o combinație de software local și internațional. De asemenea, lucrăm frecvent cu o gamă largă de programe de contabilitate, cum ar fi SAP, ORACLE, Microsoft Dynamics, Navision, Charisma, NetSuite, Sage și altele.

Serviciile Mazars sunt completate de cele două platforme globale: inControl și Signals.

InControl ajută organizațiile globale să își monitorizeze și să își îmbunătățească procesele de conformitate cu un tablou de bord ușor de utilizat pentru a aduce claritate fluxurilor de lucru complexe. Accesibil prin web, acesta oferă transparență întregului proces de conformitate și capacitatea de a evalua performanțele echipelor interne și externe în raport cu indicatorii de performanta definiți.

InControl promovează, de asemenea, colaborarea internă cu instrumente precum partajarea documentelor.

Signals facilitează colaborarea și cooperarea companiilor cu Mazars printr-o platformă care vă permite să efectuați acțiuni privind declarațiile fiscale și administrarea proceselor. Vă oferă informații despre administrare, vă ajută la reflectarea conturilor anuale și vă oferă o modalitate ușoară de a contacta consultantul Mazars atunci când este necesar.

Clienții noștri sunt companii de toate dimensiunile, de la mici companii naționale până la marile corporații. Indiferent de dimensiunea companiei dumneavoastră, anticipăm și rezolvăm proactiv problemele în momentul în care apar și alocăm resurse suplimentare atunci când este necesar. Cu o abordare agilă și flexibilă, vă putem oferi asistență pe măsura evoluției lor și vă oferim o echipă integrată care include specialiști din diferite discipline și geografii. Echipele noastre centrale de coordonare vor asigura respectarea indicatorilor de performanță agreați cât și a termenelor agreate prin contractele de prestări servicii încheiate la nivel local.

Serviciul nostru global de asigurare a conformității reglementărilor în vigoare a fost conceput astfel încât să îl putem adapta la nevoile dumneavoastră. Punctul unic de contact vă va oferi acel serviciu fiabil și de înaltă calitate pe care îl așteptați de la Mazars și vă va coordona echipa pentru a vă asigura că vă păstrați îndeplinirea obligațiilor contabile și fiscale  Parteneriatul nostru integrat ne permite să acționăm ca o singură echipă și să ne asigurăm că vă oferim un serviciu coerent la nivel mondial.

Solicită o ofertă

Contabilitate și raportări financiare individuale și consolidate