Reorganizarea strategică a companiei

Cum să construiești o afacere durabilă?

După câţiva ani de creştere economică la o rată anuală de ~4%, stimulată de consumul privat, se estimează că PIB-ul real al României va scădea cu 6% în 2020, conform prognozelor Comisiei Europene, publicate în mai 2020. Din perspectiva managementului resurselor umane, în aceeaşi lună, contractele de muncă a jumătate de milion de angajaţi au fost suspendate, iar aproape a încă jumătate de milion au fost încetate.

În pofida dimensiunii lor, a experienţei de management, a industriei sau a vechimii de pe piaţa locală, toate companiile au avut de suferit din cauza impactului economic al restricţiilor impuse, iar aceasta atrage o schimbare rapidă şi semnificativă a modelului de afaceri.

Specialiştii noştri au o abordare practică, orientată spre rezultate, prin care vă ajută să vă confruntaţi cu provocările financiare şi să reconstruiţi viitorul organizaţiei. Experienţa noastră în industrii diferite ne-a permis să formăm rapid o echipă multifuncţională, perfect adaptată nevoilor dumneavoastră de afaceri:

Mazars vă ajută în a identifica ineficienţele operaţionale şi a diminua costurile, astfel încât compania dumneavoastră să poată face faţă provocărilor actuale. Analizăm segmentele de activitate neprofitabile, diviziile sau entităţile afiliate care au dificultăţi, dar şi orice deficienţă de sisteme şi proceduri.

Companiile se confruntă cu dificultăţi atunci când trebuie să realoce resurse, procese şi capacităţi pentru a-şi păstra competitivitatea pe piaţă.  

Prin repoziţionarea afacerii, optimizarea operaţiunilor, gestionarea costurilor şi îmbunătăţirea marjelor, organizaţia dumneavoastră va reuşi să obţină o mai bună creştere şi profitabilitate, indiferent dacă este o companie românească sau internaţională activă pe piaţa locală.