CEE Sustainability Summit în Praga

Centrul Internațional pentru Finanțe Sustenabile (ISFC) a organizat în perioada 16-20 mai 2022 la Praga Summit-ul CEE pentru Sustenabilitate, sponsorizat de Mazars.

Summitul a reunit politicieni, experți nu numai din Mazars, finanțatori și alți demnitari pentru a discuta despre viitorul sustenabilității, în special în regiunea Europei Centrale și de Est. În timpul summit-ului, a fost publicat un nou raport ISFC - subliniind pașii pentru investiții durabile în această parte a bătrânului continent.

Războiul din Ucraina schimbă perspective. Criza energetică subliniază importanța resurselor verzi și a durabilității.

În timpul războiului din Ucraina, Uniunea Europeană a devenit pe deplin conștientă de riscurile dependenței de materiile prime energetice. Prin urmare, cele 27 state membre au decis să accelereze tranziția către resurse durabile. Ce măsuri și investiții ar ajuta-o? Cum a schimbat conflictul armat percepția asupra Green Deal și a sustenabilității?

„Tema sustenabilității este crucială pentru Mazars, nu numai în Slovacia. Planeta trage un semnal de alarmă și nu este disponibil niciun Pământ de rezervă. Companiile pot aduce o contribuție semnificativă la protejarea mediului, precum și la îndeplinirea obiectivelor de reducere a emisiilor. Nu mai este vorba doar de o chestiune de tendință sau de marketing. Este o chestiune de supraviețuire. Din ce în ce mai mulți clienți iau decizii bazate pe valorile lor și refuză să sprijine companiile care nu sunt sustenabile. Acest lucru le permite companiilor să obțină un avantaj competitiv, ” explică Mickaël Compagnon, Managing Partner la Mazars din Slovacia. Întrucât interesul public și responsabilitatea socială sunt printre valorile de bază, Mickaël Compagnon consideră că acest summit poate ajuta la îndeplinirea acestora.

Urmăriți înregistrările speakerilor noștri

Mazars experts, who deal with the topic of sustainable business at international and local level, were an active part of the summit's agenda. You can find the recordings of all public discussions on the Summit's website.

  • Maud Gaudry, Global Co-Head of Sustainable services, was be part of a panel discussion on Future of sustainability standards: alignment and convergence, or multiplication and divergence?
  • On the same day, Răzvan Butucaru, Partner, Financial Services & Advisory Leader at Mazars in Romania, moderated a panel discussion on Capital markets in CEE: leveraging the power of finance.
  • Jana Ružická, Sustainability Director at Mazars in Slovakia, was part of the closed focus group discussing Zooming in on the S and G indicators in business models in CEE: Measurement and data management.

Experții Mazars, care se ocupă de subiectul afacerilor sustenabile la nivel internațional și local, au fost o parte activă a agendei summit-ului. Puteți găsi înregistrările tuturor discuțiilor publice pe site-ul Summit-ului.

  • Maud Gaudry, Global Co-Head of Sustainable services, a făcut parte din panelul pe tema Future of sustainability standards: alignment and convergence, or multiplication and divergence? În aceeași zi, Răzvan Butucaru, Partner, Financial Services & Advisory Leader la Mazars în România, a moderat o discuție pe tema Capital markets in CEE: leveraging the power of finance.
  • Jana Ružická, Sustainability Director la Mazars din Slovacia, a făcut parte din grupul de discuții pe Zooming in on the S and G indicators in business models in CEE: Measurement and data management.

Ziua 1 - Future of sustainability standards cu Maud Gaudry

Ziua 2 - Capital markets in CEE: leveraging the power of finance cu Răzvan Butucaru