O aventură în aer liber alături de Mazars

14 iunie 2022

Dintotdeauna, în cadrul evenimentelor sociale, ne întâlnim cu prietenii sau colegii noștri, atât în oraș, cât și în natură, pentru a ne bucura împreună de ceva gustos și de a discuta, râde și a ne relaxa, chiar dacă doar pentru câteva ore. În urmă cu doi ani, când a apărut această provocare globală, care încă nu s-a încheiat, ne simțeam singuri și părea că toate lucrurile frumoase de care ne bucuram ne-au fost furate.

Acum, în 2022, o altă problemă globală a apărut în viețile noastre, una pe care nu ne-am dorit-o, nu am susținut-o și una care, în doar câteva zile, a reunit miliarde de oameni. Și poate, la fel ca majoritatea dintre noi, și voi vă simțiți neîndreptățiți, temători, neajutorați și, în unele momente, nu știți ce să faceți. Și este perfect ok. Este ok să fiți îngrijorați de starea întregii lumi, este ok să fiți entuziasmați atunci când vă întâlniți cu prietenii, este ok să ieșiți în oraș, este ok să vă simțiți vinovați deoarece vă continuați viața în mod normal și, în același timp, este în regulă să vă simțiți copleșiți de toate emoțiile care vin val-vârtej în sufletele voastre.

Așadar, dacă simțiți că ați intrat într-o rutină constantă, fără pauză sau loc pentru noi experiențe, este timpul să faceți o schimbare. Uneori, avem cu toții nevoie de acest lucru.

În Mazars, pentru a încuraja întâlnirile între colegi, am implementat un nou proiect – Networks, prin care  dorim să facilităm întâlnirile între colegii care împărtășesc pasiuni, hobby-uri sau interese comune. Și am aflat că, de fapt, ne bucurăm de activități similare, precum drumeții, dans, tenis sau jocuri de societate.

Astăzi, vrem să vă povestim puțin mai mult despre unul dintre aceste grupuri, dedicat drumețiilor, care au avut deja o primă întâlnire spre Vârful Ciucaș (1.954 m). Desigur că această călătorie i-a făcut pe aceștia să se simtă în vârful lumii. Așadar, pregătiți-vă ghetele de drumeție și asigurați-vă că sunteți bine pregătiți. Cu sfaturile lor, cu siguranță îi veți urma.

Hiking pic

Ce înseamnă drumeția pentru unii dintre noi

În zilele noastre, când peste tot în jur este haos, este greu să ne liniștim mintea și să gândim clar. Iar o modalitate bună de a găsi puțină liniște și claritate, este aceea de a ieși în natură și de a ne bucura de peisaje - aer, munți, copaci, oameni. În câteva cuvinte, uneori este bine să părăsim drumul pe care mergem și să alegem cea mai apropiată potecă. „Călătoriile reprezintă o formă de terapie, autocunoaștere, descoperire și, în cele din urmă, o educație non-formală. Un traseu de drumeție bine ales vă oferă bucuria și oportunitatea de a ieși din zona de confort, de a vă regăsi și de a vă reîncărca bateriile. Cel mai mare avantaj este că puteți să vă resetați atât mintea, cât și emoțiile.”, a menționat colega noastră, Mihaela Hampu, Tax Senior Manager, Mazars România.

Pregătirea fizică pentru această activitate

Suntem de părere că cel mai important lucru este să alegem drumețiile în funcție de cât de capabili ne simțim sau de dimensiunea provocării pe care ne-o dorim. În ambele cazuri, ajungem să ne simțim împliniți și cu mintea limpede. „De asemenea, pentru a vă pregăti corpul pentru un efort fizic, trebuie să urmați un program de antrenament ușor (încălzirea mușchilor, câteva flotări și un pic de cardio), astfel încât să vă puteți bucura cu adevărat de aventura voastră montană. Un alt pas important, din punctul meu de vedere, este să vă antrenați psihic, mai ales dacă nu ați urcat pe un munte până acum. Este important să vă cunoașteți limitele și să le depășiți în siguranță.”, a menționat colegul nostru, Ionuț Petroiu, Senior Accounting Process Automation, Mazars România.

Pentru o experiență mai bună, suntem de părere că antrenamentul vă va permite să vă bucurați mai mult de timpul petrecut pe traseu. În acest fel, vă puteți concentra pe distracția binemeritată și, de asemenea, vă puteți bucura de fiecare priveliște, în timp ce faceți multe fotografii cu familia, prietenii sau colegii.

Arătați cool și fiți confortabili în timpul drumețiilor

Când vă gândiți la ce să purtați pe un traseu de munte, ghetele de drumeție sau pantofii sunt, fără îndoială, cel mai important aspect, așa că merită să investiții într-o pereche robustă, care să reziste. Desigur, în timpul primăverii sau verii, puteți alege o pereche mai ușoară, dar trebuie să vă asigurați că este special concepută pentru drumeții.

Trebuie să ținem cont și de vreme. De exemplu, chiar dacă am verificat temperaturile cu două zile înainte de călătoria noastră, am experimentat totuși ploi torenţiale, așa că fiecare aspect trebuie luat în considerare. Cel mai important este să găsiții un pantof de drumeție confortabil, respirabil, cu uscare rapidă, pentru a da șansa picioarelor să se usuce în pauze.”, a menționat colegul nostru, Daniel Damian, Tax Senior Consultant, Mazars România.

Ce să aduceți într-o excursie de o zi

Ca în fiecare excursie, trebuie să alcătuiți o listă cu toate lucrurile de care aveți nevoie, mai ales dacă planificați o zi întreagă de drumeții. „O listă adaugă eficiență procesului de pregătire și sunt de părere că tuturor ne place să știm că nu uităm ceva important în graba de a ieși pe ușă. După ce ați verificat vremea, dificultatea traseului, indicatoarele și harta rutei, vă puteți organiza rucsacul cu lucruri esențiale, precum apă, gustări, fructe, documente personale, o baterie externă, o trusă medicală mică, șervețele umede și dezinfectant, precum și niște saci de gunoi. Și pe lângă hainele și încălțămintea aleasă, este util să aveți și bețe de trekking, șosete, o jachetă de ploaie, ochelari de soare și o pălărie.” , a menționat colega noastră, Felicia Lungu, Accounting Manager, Mazars România.

Drumețiile în ploaie sunt...

Atât minunate, cât și epuizante. Nu credem că există vreme rea, ci doar diferite tipuri de vreme bună, iar când plouă, fiecare priveliște devine mult mai unică, cerul este viu și fiecare lucru mic din jurul nostru devine limpede. „A fost o adevărată plăcere să fiu alături de colegii mei în această provocare, de data aceasta pe o frumoasă potecă de munte spre vârful Ciucaș. Deși ne-am confruntat cu niște condiții meteo grele, atât cu temperaturi ridicate, cât și cu ploaie torenţială, senzaţia de a ajunge împreună în vârf a fost de nedescris.”, a menționat Adrian Mihalcea, Senior Manager, Deal Advisory.

Și da, este adevărat, ploaia poate aduce vânturi puternice și nori întunecați, dar sunt toate aceste elemente dezavantaje pentru drumeții sau creează niște peisaje uimitoare și amintiri de neuitat?

Nimic nu poate merge prost dacă sunteți pregătiți pentru puțină burniță. De asemenea, dacă aveți norocul să apară și un curcubeu superb, totul merită la sfârșitul zilei. Este necesar să aveți o jachetă și pantaloni de ploaie, care să vă mențină uscați indiferent de ce se va întâmpla, iar împreună cu niște bețe de trekking, o atitudine pozitivă și informații utile, puteți ieși afară să vă distrați chiar și în cele mai ploioase zile. Un astfel de echipament necesită un echilibru între a vă menține uscați și calzi, dar suficient de răcoroși încât să nu transpirați.”, a menționat Liviu Gheorghiu, Tax Director, Mazars România.

Pentru mintea, trupul și sufletul vostru

Când intrați în natură, trebuie doar să faceți un prim pas mic, și veți vedea că, făcând pas după pas, veți ajunge în inima celor mai frumoase locații pe care le are de oferit lumea. „Această excursie de o zi, împreună cu colegii mei în munții Ciucaș, a fost una foarte frumoasă. Îmi era foarte dor de activitățile în aer liber, cu cerul care să ne ghideze și priveliștile incredibile din jur. De asemenea, picioarele noastre s-au bucurat cu siguranță de această plimbare și ne-au mulțumit cu o febră musculară pe care am simțit-o toată săptămâna. Aștept cu nerăbdare următoarea călătorie.”, a menționat Roxana Mihalache, Audit Manager, Mazars România.

Sperăm că v-a plăcut această aventură în aer liber prin ochii colegilor noștri. În această perioadă, aceștia se pregătesc pentru o altă provocare, de această dată către Vf. Omu (2.507 m). Până data viitoare.