Audit și control intern

Protejați-vă viziunea strategică printr-o abordare dinamică a auditului și a controlului intern

Audit intern

În prezent, companiile se confruntă cu presiuni din diverse părți. Având în vedere apariția constantă de noi riscuri, o funcție de audit intern eficientă poate îmbunătăți operațiunile, poate facilita schimbarea și poate oferi asigurări terților. Oferim consultanță specifică industriei dumneavoastră, care să vă ajute să vă îmbunătățiți procesele de gestionare, control și guvernare a riscurilor. 

Abordarea noastră

O funcție de audit intern eficientă trebuie să ofere valoare adăugată pentru întreaga companie, dar și asigurări terților. Aceasta trebuie să fie dinamică și capabilă să facă față provocărilor viitoare și, foarte important, trebuie să ofere claritate și o bună înțelegere a afacerii dumneavoastră.

Dacă doriți să dezvoltați o funcție de audit intern sau să consolidați o echipă existentă, parteneriatul cu Mazars vă oferă o abordare flexibilă, adaptată și eficientă, bazată pe riscuri. Înțelegem cât de important este să aveți o funcție de audit intern eficientă și care să contribuie la crearea generală de valoare în organizația dumneavoastră. Suntem conștienți, de asemenea, că auditul intern se confruntă cu multiple provocări în diferite aspecte ale unei afaceri, fiind totodată nevoit să se adapteze unui mediu de reglementare în continuă schimbare.

Echipa noastră vă oferă sfaturi amănunțite în diverse domenii pentru a găsi o soluție potrivită tuturor nevoilor dumneavoastră.  

Specialiștii din rețeaua Mazars vă pot oferi îndrumările potrivite pentru a vă putea crea planul de audit intern sau pentru a dezvolta unul complet nou.

Vă putem oferi asistență cu privire la:

  • Schimbările legislative.
  • Inovațiile tehnologice și de afaceri.
  • Guvernanță corporativă.
  • Managementul riscului.
  • Conformitate și responsabilități ale managementului superior și ale membrilor consiliului de administrație.

‎Control intern

Anticiparea și răspunsul la riscuri comerciale, operaționale, financiare și de conformitate sunt esențiale pentru succes. În caz contrar, vă puteți aștepta nu numai la pierderi financiare, ci și la riscul de daune reputaționale aduse de nerespectarea reglementărilor. Echipa noastră vă poate ajuta să proiectați și să implementați un sistem de control intern care vă va permite să vă concentrați asupra obiectivelor dumneavoastră de afaceri.

Abordarea noastră

Pentru a asigura un control intern eficient, trebuie să dispuneți de sisteme și procese robuste. Fără acestea, compania riscă nu numai să fie expusă la riscuri multiple, ci și la nerespectarea reglementărilor. În special în cazul companiilor financiare, controlul intern are un rol esențial în respectarea reglementărilor și a legii. Neinstituirea unor controale corecte poate expune o companie la diverse riscuri, inclusiv pierderi financiare și fraude, amenințând chiar și profitabilitatea acesteia.

Echipa Mazars are o experiență intersectorială și interdisciplinară vastă și vă poate ajuta să proiectați, implementați și să monitorizați sistemele de control intern din organizația dumneavoastră. Dispunem de resursele și expertiza necesare pentru a vă ajuta să vă îndepliniți obiectivele de control, oferite prin externalizarea, subcontractarea și detașarea angajaților către organizația dumneavoastră.

Specialiștii noștri lucrează ca o echipă integrată și investesc timp pentru a vă înțelege afacerea și strategia. 

Vă putem oferi asistență cu privire la:

  • Crearea, îmbunătățirea și protejațrea valoarii pentru terți
  • Transformarea organizației într-una orientată spre risc
  • Creșterea credibilității față de autoritățile de reglementare, clienți și finanțatori
  • Furnizarea informațiilor de gestionare mai rapide și mai precise pentru factorii cheie de decizie 
  • Crearea un cadru de asigurare mai eficient și cu valoare adăugată

Solicită o ofertă

Document

Internal audit partnership with Mazars
Internal audit partnership with Mazars