Conformitate fiscală

Gestionarea eficientă a unui volum de lucru în creștere.

Asigurarea conformității fiscale este o provocare din ce în ce mai grea. Codurile fiscale devin din ce în ce mai complexe, iar cerințele autorităților cresc, pentru a evita nerespectarea prevederilor fiscale. Cu toate acestea, conformitatea este vitală nu numai pentru a preveni amenzile, ci și pentru a evita declanșarea de audituri și investigații.

Abordarea noastră

Atât companiile autohtone, cât și cele multinaționale se confruntă cu reguli fiscale din ce în ce mai complexe, cu un control mai mare din partea autorităților fiscale și cu o obligație mai mare de a asigura conformitatea cu rețeaua complexă de legi. Pentru a ajuta companiile să se concentreze asupra activității lor de bază și să câștige avantaj competitiv pe piețele în care își desfășoară activitatea, vă oferim consultanță pentru îndeplinirea obligațiilor fiscale. 

Oferim asistență companiilor cu creștere rapidă care derulează prima expansiune internațională, dar care nu au know-how-ul în afara pieței lor de origine. Experiența noastră în domenii precum conectarea la gateway-uri fiscale naționale este, de asemenea, pusă la dispoziția clienților.

Serviciile noastre

Echipa noastră de profesioniști oferă diverse servicii de conformare fiscală:

 • Calendar de conformitate – bazat pe cerințele specifice de afaceri ale clientului;
 • Pregătirea la timp a plăților estimate ale impozitului.
 • Întocmirea rapidă, fiabilă și precisă a declarațiilor fiscale referitoare la:
  • impozitul pe profit, impozitul reținut la sursă și impozitele locale;
  • impozitul pe venit atât pentru cetățenii români, cât și pentru cetățenii străini impozabili în România;
  • TVA și accize;
  • alte declarații fiscale (în funcție de cerințele specifice ale clientului).
 • Raportarea factorilor de mediu (deșeuri, emisii în aer, apă, sol, zgomot), precum și pregătirea și depunerea declarațiilor Fondului de mediu.
 • Documentație privind prețurile de transfer și asistență pentru raportarea Country-by-Country;
 • Raportarea aranjamentelor transfrontaliere.

Instrumente & soluții digitale  

Serviciile de conformitate Mazars sunt completate de platformele noastre globale: inControl, Signalsplatforma DAC6 și instrumentul de comparare DAC6.

InControl ajută organizațiile globale să își monitorizeze și să-și îmbunătățească procesele de conformitate prin intermediul unei interfațe ușor de utilizat pentru a aduce claritate fluxurilor de lucru complexe de conformitate. Accesibil prin web, oferă transparență întregului proces de conformitate și capacitatea de a evalua performanța echipelor interne și externe în raport cu KPI definiți. InControl promovează, de asemenea, colaborarea internă cu instrumente precum partajarea documentelor.

Signals facilitează colaborarea și cooperarea companiilor cu Mazars printr-o platformă care vă permite să efectuați acțiuni privind declarațiile fiscale și administrarea acestora. Instrumentul oferă o perspectivă asupra proceselor dvs., vă ajută la compilarea conturilor anuale și vă oferă o modalitate ușoară de a contacta consultantul Mazars atunci când este necesar.

Pentru a respecta cerințele DAC6, am dezvoltat o soluție Software as a Service (SaaS) pentru a acoperi analiza aranjamentelor potențial raportabile, documentația necesară, precum și raportul final către autoritățile fiscale respective.