VAT Hunter - Solutia Mazars pentru verificarea codurilor de TVA

Aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA, intrată în vigoare în anul 2018, a avut un impact major pentru cea mai mare parte a populaţiei, dar și pentru mediul de afaceri. O dată cu această schimbare legislativă, pe lângă obligația de a verifica validitatea codurilor TVA al furnizorilor dumneavoastră și dacă aceștia aplică TVA la încasare, trebuie să verificați și dacă furnizorii respectivi aplică plata defalcată a TVA.

Cu ajutorul aplicației VAT Hunter societățile pot verifica în timp real statutul furnizorilor/clienților din punct de vedere TVA ușurându-le astfel procesul de raportare.

De ce să alegeți VAT Hunter?

  • Interfața este accesibilă utilizatorului și permite accesarea concomitentă de pe mai multe dispozitive (desktop, tabletă, telefon)
  • Nu limitează numărul de verificări pe care le puteți efectua simultan
  • Este redus riscul de eroare umană și riscul de potențiale penalități (0,06/zi din sumele plătite eronat)
  • Este ajutorul de încredere pentru conformarea din punct de vedere al raportărilor și obligațiilor TVA
  • Reduce semnificativ timpul alocat verificărilor manuale
  • Permite verificarea codurilor TVA și în baza de date VIES (condiție esențială pentru companiile implicate în tranzacțiile transfrontaliere în UE)

Cum pot accesa aplicația?

VAT Hunter poate fi găsit la următoarea adresă: http://vathunter.mazars.ro/

Vă puteți conecta fie prin crearea unui cont de utilizator fie prin intermediul conturilor dumneavoastră de Facebook, Linkedin, Gmail.

Aplicația poate fi utilizată în varianta standard prin încărcarea a unui fișier format Excel care conține o listă a codurilor TVA ale partenerilor de afaceri, sau a fișierului xml aferent declarației 394.

În plus, aplicația poate fi folosită ca sursă de informații despre jurnalele de TVA ale companiilor, și poate fi adaptată în funcție de nevoile utilizatorului.

2018-06-04 17_01_47-Remobis Indirect Taxes proposal (002) (002).pptx - PowerPoint.png

Pentru mai multe informații despre utilizarea VAT Hunter, tarife și instrucțiuni de utilizare, colegii noștri, Bianca Vlad și Alexandru Stanciu, vă stau la dispoziție.

Contactează-ne