Divizări și dezinvestiții

Maximizarea creării de valoare din programul de dezinvestire

În anumite situații, dezinvestirea totală sau parțială a unei componente de afaceri este cea mai eficientă cale pentru o companie. Nu numai că se poate asigura că fiecare activ se integrează strategic, dar poate oferi și valoare acționarilor.

Totuși, astfel de proiecte sunt complexe și necesită îndrumări de specialitate. Echipa noastră globală de specialiști vă poate livra proiectul de divizare sau dezinvestire și vă poate ajuta pe dumneavoastră și propria companie să vă atingeți obiectivele pe termen lung. 

Echipa noastră de experți vă poate sprijini în planurile de a vinde sau de a achiziționa o unitate de afaceri care face parte dintr-o organizație mai largă, indiferent dacă unitatea de afaceri în cauză este o entitate juridică separată sau trebuie să fie divizată dintr-o entitate mai mare.

Analizăm și reambalăm informațiile financiare pentru a le face relevante domeniului de aplicare al separării. Echipa noastră vă va sprijini în:

  • Identificarea activelor și pasivelor care trebuie incluse în domeniul tranzacției
  • Definirea metodologiei de divizare, inclusiv alocarea costurilor centrale, principiile contabile aplicate și ajustările de normalizare necesare pentru ca unitatea de afaceri să funcționeze ca entitate independentă
  • Pregătirea informațiilor financiare provizorii și a documentației justificative împreună cu echipele dumneavoastră financiare și operaționale
  • Evaluarea profitabilității independente prin analiza impactului divizării asupra viitorului organizații, cu accent pe evoluția structurii costurilor și generarea de venituri
  • Identificarea și abordarea potențialilor cumpărători ai entității independente
  • Definirea clauzelor financiare ale documentației juridice, împreună cu consilierii dumneavoastră legali, prin asistarea redactării clauzelor financiare din Acordul Acționarilor, Acordurile de serviciu tranzitoriu, clauzele de garantare a răspunderii și alte documente legate de separare

Specialiștii noștri în tranzacții vă ajută să gestionați provocările deseori complexe, consumatoare de resurse și dificile cu care vă veți confrunta în timpul unui proces de divizare sau dezinvestire, întotdeauna cu accent pe maximizarea valorii.

Datorită vastei noastre experiențe de consiliere cu privire la divizări și dezinvestiții, vă vom oferi consiliere adaptată la fiecare pas și vă vom ajuta să implementați un plan concret pentru a asigura o tranziție facilă.

Echipa noastră

Mazars are echipe dedicate în 38 de țări din întreaga lume, ceea ce înseamnă că vă putem sprijini cu proiectul dumneavoastră oriunde aveți nevoie de noi.

Solicitați o ofertă