Viitorul auditului din punctul de vedere al pieței - mituri, realități și căi de urmat

Profesia de audit se confruntă cu un moment decisiv: așteptările pieței se schimbă, tehnologia le dă putere auditorilor și consolidează calitatea, argumentele în favoarea evoluției auditului sunt din ce în ce mai multe, iar o serie de eșecuri corporatiste care au ținut prima pagină a ziarelor au ridicat semne de întrebare cu privire la calitatea serviciilor la care se pot aștepta companiile.

În acest context, Mazars a comandat unei firme de cercetare independente să ia pulsul opiniei pieței globale cu privire la așteptările și direcția viitoare a auditului, invitând părțile interesate să ia în considerare schimbările necesare pentru evoluția acestuia.

Acest sondaj recent relevă necesitatea unei evoluții a auditului și a unor orientări mai clare cu privire la domeniul de aplicare și mijloacele de audit. Cu 501 răspunsuri din 12 țări, acest sondaj aruncă o lumină critică asupra așteptărilor respondenților de la audit. Acesta evidențiază șase "constatări remarcabile", printre care: misiunea percepută a auditorilor și beneficiile așteptate de la un audit al unei companii; valoarea tehnologiei în procesul de audit; cele mai importante competențe pe care se așteaptă să le aibă auditorii; modul în care ar fi binevenite servicii de audit mai ample; și, nu în ultimul rând, atitudinile și apetitul față de rotație și reforma auditului.

Constatările oferă o perspectivă asupra a patru "mituri" de pe piață legate de ceea ce se poate aștepta de la audit, de modul în care acesta este realizat, de domeniile pe care auditorii ar trebui să le acopere și de apetitul real pentru auditul comun.

Distrugerea a patru mituri ale pieței despre audit:

  • Mitul 1: Obiectivul principal al auditului este detectarea fraudei.
  • Mitul 2: Viitorul auditului este robotizat.
  • Mitul 3: Auditorii ar trebui să se limiteze la datele financiare tradiționale
  • Mitul 4: Companiile nu doresc un audit comun.

Descărcați "Viitorul auditului: viziunea pieței - mituri, realități și căi de urmat" mai jos.

Pe lângă faptul că risipește patru mituri despre audit, raportul abordează trei întrebări importante pentru factorii de decizie politică în ceea ce privește evoluția auditului, extinderea serviciilor de audit și modul în care se pot promova competențele adecvate. Mai departe în raport, constatările sunt defalcate în funcție de regiune, tipul de organizație și profilul postului.

Îmbunătățirea relevanței și a calității auditului

Auditul este, și a fost întotdeauna, în centrul activității noastre. De aceea, ne angajăm să găsim modalități de a ne consolida profesia și să colaborăm cu alții pentru a ne dezvolta sectorul.

Descărcați raportul pentru a afla punctul de vedere al pieței cu privire la:

  • Ce așteaptă companiile de la un audit să ofere
  • Apetitul global pentru reformă și auditul comun
  • Companiile doresc ca auditorii să își extindă gama de servicii dincolo de auditurile financiare
  • Atributele unui bun auditor
  • Modul în care tehnologia potențează competențele auditorilor și nu le înlocuiește
  • Și multe altele.

Document

The Future of Audit Market view
The Future of Audit Market view