Mazars CEE Deal Advisory Highlights 2021

În 2021, pentru al șaselea an consecutiv, Mazars a fost clasată printre primele 5 companii de consultanță în tranzacții din Europa Centrală și de Est, de către Mergermarket CEE Accountant League Table pe baza numărului de tranzacții de succes.

Raportul nostru prezintă o selecție de proiecte pe care le-am consiliat în întreaga regiune.

Descărcați analiza tranzacțiilor cheie Mazars din 2021

Reflectând asupra proiectelor din 2021, există câteva teme cheie care au influențat activitatea tranzacțională susținută de Mazars în Europa Centrala și de Est(ECE):

  1. Investiții inbound de la investitori strategici din SUA, Germania, Franța, Regatul Unit, Țările de Jos, Benelux și Scandinavia;
  2. Creșterea numărului de tranzacții care implică cumpărători din ECE;
  3. Interes sporit al fondurilor de capital privat pentru regiune;
  4. Activitate robustă de fuziuni și achiziții în următoarele sectoare: tehnologie, industrii, energie și energii regenerabile, sănătate și farmaceutice, imobiliare, construcții și telecomunicații.

Mazars se așteaptă ca aceste teme să influențeze în continuare activitatea de tranzacționare în ECE în 2022. Perspectivele pentru lunile următoare sunt relativ pozitive: Europa Centrală și de Est este bine poziționată pentru a beneficia de perioada post Covid-19, cu industrial nearshoring, planificarea succesiunii, fonduri de capital privat, trecerea către sursele regenerabile și consolidarea în continuare a pieței în sectoare selectate fiind principalii factori ai acestei tendințe.