Serie de webinarii: Provocări fiscale și agenda digitală pentru 2022

După multe solicitări din partea mediului de afaceri precum și în urma diverselor declarații emise de autoritățile fiscale, digitalizarea ANAF a fost inclusă pe agenda anului 2022. Aceasta aduce mai multe provocări și oportunități pentru companii, așadar, este foarte important să fiți la curent cu cele mai recente evoluții.

Vă invităm să vizionați seria noastră de webinarii dedicate celor mai recente provocări și oportunități fiscale din România pentru 2022.

Implementarea SAF-T și sistemele RO e-Factura și RO e-Transport | 12 aprilie 2022

Click aici pentru a viziona înregistrarea

Termenele ambițioase fixate de autoritățile fiscale române în contextul digitalizării administrației fiscale prin implementarea ultimelor inițiative – SAF-T, sistemele RO e-Factura și RO e-Transport reprezintă principalele provocări de pe agenda mediului de afaceri.  

Ca parte a strategiei de transformare digitală, autoritățile fiscale române au început să implementeze SAF-T în România de la 1 ianuarie 2022. Implementarea acestui standard este unul dintre cele mai importante proiecte din ultima perioadă.

Începând cu ianuarie 2022, marii contribuabili din România sunt obligați să își declare informațiile fiscale și contabile electronic prin intermediul sistemului SAF-T.

Întrucât această raportare a ridicat mai multe întrebări și provocări, specialiștii noștri sunt pregătiți să vă ofere informații și suport pentru raportarea cu succes.

Pe lângă raportarea SAF-T, companiile cu afaceri în România trebuie să aibă în vedere și noul sistem de facturare electronică, lansat la începutul acestui an. Acesta reprezintă un pas major spre digitalizarea fiscală, și aduce o mulțime de beneficii atât pentru administrația publică, cât și pentru sectorul privat.

Noile sisteme RO e-Factura și RO e-Transport

Începând cu 1 aprilie 2022 (opțional), respectiv cu 1 iulie 2022 (obligatoriu), companiile implicate în tranzacții cu bunuri cu risc fiscal ridicat vor emite facturile în noul sistem RO e-Factura, respectiv vor transmite anumite date în sistemul RO e-Transport.

Intenția autorităților este să generalizeze aceste obligații, astfel încât companiile să se pregătească din timp pentru a putea îndeplini noile cerințe.

Agenda:

  • Aspecte practice și tehnice privind procesul de implementare și raportare SAF-T
  • Raportarea SAF-T – ce urmează pentru contribuabilii mici și mijlocii? 
  • Noile sisteme RO e-Factura și RO e-Transport: scop, termene și provocări în practică
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri

Vorbitori:

  • Monica Petrea, Tax Director Mazars Romania
  • Andreea Ignătescu, Tax Manager Mazars Romania
  • Alexandru Stanciu, Tax Senior Manager Mazars Romania

Vă invităm să vă înscrieți la webinarul nostru dedicat celor mai recente modificări fiscale din România, care va avea loc în data de 12 aprilie, la ora 10:30. 

Implementarea SAF-T în România. Noutăți și provocări pentru 2022 3 februarie 2022

Click aici pentru a viziona înregistrarea

Ca parte a strategiei sale de transformare digitală, ANAF a început implementarea SAF-T în România de la 1 ianuarie 2022. Primele companii obligate să depună declarațiile SAF-T sunt marii contribuabili, urmați anul viitor de contribuabilii mici și mijlocii în 2023.

Mazars a dezvoltat o soluție pentru a ajuta companiile să depună declarațiile cu succes și suntem gata să sprijinim marii contribuabili să reacționeze prompt la provocările care pot apărea în următorii ani.

Agenda:

  • SAF-T – noutăți și provocări pentru 2022
  • Aspecte practice privind implementarea și procesul de raportare
  • Soluția noastră IT 
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri

Vorbitori:

  • Monica Petrea, Tax Director
  • Andreea Ignătescu, Tax Manager