Fiscalitate Digitală: Etica și provocările conformității fiscale în domeniul financiar

Mazars identifică digitalizarea ca fiind un subiect important pentru industria serviciilor financiare; din acest motiv, a dezvoltat un program împreună cu liderul media, the Economist Intelligence Unit, care arată modul în care băncile, companiile de asigurări și de imobiliare își adaptează procedurile de risc și raportare la noul mediu digital.

JOCUL CU FOCUL: PROVOCĂRILE ETICII ȘI CONFORMITĂȚII FISCALE 

Acest program unic de conducere rațională studiază noile provocări din mediul digital al finanțelor în contextul eticii și al conformității fiscale.  

Serviciile Financiare au constituit mereu o industrie bazată pe informații. Dar noile tendințe din domeniul tehnologiei au revoluționat sectorul finanțelor, asigurărilor și imobiliarelor (FIRE). De la analizarea datelor până la plățile efectuate pe mobil, din multe puncte de vedere, serviciile financiare s-au transformat în ultimii anii.

La fel de important a fost și valul de norme noi apărute în pragul crizei financiare. Creșterea exponențială a cerințelor de raportare și gestiune a datelor a transformat conformitatea fiscală într-o funcție vitală ce nu poate fi neglijată în industria finanțelor.

Este esențial ca directorii FIRE să înțeleagă cum se întrepătrund aceste tendințe și să profite de noile tehnologii pentru a își transforma funcția de conformitate fiscală într-un avantaj competitiv.

Pe lângă aceste reglementări mai stricte, sistemele de control intern ale companiilor financiare au fost de asemenea consolidate, inclusiv procesele de operare și codurile de procedură. Deoarece companiile de asigurări doresc să câștige atât încrederea autorităților de reglementare cât și a clienților, aceste măsuri trebuie să asigure atât legalitatea cât și etica acestor operațiuni de afaceri; motiv pentru care trebuie stabilit un standard mai înalt decât se obișnuia anterior.    

Cum folosesc companiile prestatoare de Servicii Financiare noile instrumente digitale pentru a îmbunătății transparența și etica afacerilor?

Raportul nostru a analizat companiile prestatoare de servicii financiare prin prisma eticii și conformității fiscale, pentru a înțelege rolul schimbării pe care o poate reprezenta tehnologia. Acesta prezintă generalități ale eticii de afaceri și ale conformității fiscale, dar se axează în mod special pe raportare și obligații legale, precum și pe problemele legate de mediul înconjurător, societate, drepturile omului și de luarea de mită, toate aceste preocupări fiind adresate unui eșantion mare de oameni din domeniul serviciilor financiare

Vă rugăm să descărcați raportul complet al EIU / Mazars pentru a afla mai multe detalii și să vizitați blog-ul nostru, Financial Services , pentru mai multe informații.