The sustainable finance policy tracker

Instrumentul online, dezvoltat în colaborare cu OMFIF, aduce claritate progresului global privind reglementarea sustenabilității.

Instrumentul ”sustainable finance policy tracker” oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care diferite țări atenuează riscurile climatice în sectorul lor financiar. Include o hartă interactivă care acoperă inițial 22 de țări și jurisdicții. Tracker-ul acoperă 14 domenii legate de politica de finanțare durabilă, inclusiv măsuri de reglementare și supraveghere, activități de testare a stresului climatic, taxonomii durabile, dezvăluiri legate de climă și emitere de obligațiuni verzi.

Dispunând de o bază de date de țări, instrumentul permite utilizatorilor să selecteze o țară și să vadă un rezumat al politicilor și activităților sale legate de finanțarea durabilă. Se dorește a fi resursa „de destinație” pentru părțile interesate interesate de monitorizarea activităților băncilor centrale și ale autorităților de reglementare în domeniul durabilității.

Accesează tracker-ul aici

COP26 aduce noutăți în Sustainable Finance Policy Tracker

Printre cele mai importante noutăți menționăm:

  • În decembrie, Autoritatea Monetară din Hong Kong a publicat îndrumări pentru bănci și alte instituții autorizate cu privire la integrarea considerațiilor climatice în guvernanță, strategie, managementul riscurilor și transparență. Până la jumătatea anului 2023, HKMA se așteaptă ca băncile să înceapă să publice rapoarte aliniate la recomandările Grupului operativ pentru transparența financiară legată de climă.
  • În preajma COP26, India, Rusia și Arabia Saudită au anunțat angajamente zero net. Rusia și Arabia Saudită s-au angajat să obțină emisii nete de zero carbon până în 2060, în timp ce India și-a declarat intenția de a atinge acest lucru până în 2070.
  • Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite a anunțat planuri de a stabili o platformă de schimb pentru compensarea și creditele de carbon pentru regiunea Orientului Mijlociu și Africii de Nord.
  • Opt țări s-au alăturat Rețelei de Bănci Centrale și Supraveghetori pentru Ecologizarea Sistemului Financiar: Albania, Argentina, Republica Dominicană, Iordania, Peru, România, Serbia și Turcia. S-au alăturat și Autoritatea de Supraveghere Financiară din România și Agenția de Reglementare și Supraveghere Bancară din Turcia.
  • Coreea de Sud a emis prima obligațiune suverană verde.
sustainability tracker