Sustenabilitate corporativă

Ajutăm companiile să așeze sustenabilitatea în centrul afacerii lor

Domeniul sustenabilității a evoluat substanțial în ultimii ani. O bună guvernanță corporativă și responsabilitate socială nu depind exclusiv de măsuri corecte, ci aduc și beneficii sub formă de performanțe îmbunătățite. Ajutăm companiile să își studieze strategiile de sustenabilitate încă din primele etape de proiectare și să le integreze în procesele de raportare și asigurare.

Abordarea noastră

Sustenabilitatea creează oportunități interesante pentru companii. Poate îmbunătăți rezistența corporativă, poate crea valoare economică și poate contribui la un ecosistem sănătos și la o comunitate puternică. Pe măsură ce tot mai multe companii adoptă sustenabilitatea, organizațiile vor trebui să pună în aplicare standarde mai înalte de guvernanță și să înțeleagă întregul lor impact social și de mediu pentru a rămâne competitive.

O abordare eficientă a sustenabilității necesită o strategie clară, o bună guvernanță și o raportare corporativă de calitate, care să vizeze întreaga gamă de probleme de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Acest lucru va avea ca rezultat beneficii clare: încredere sporită, avantaje concurențiale, implicare mai mare a angajaților, mai puțină risipă prin ameliorarea proceselor de afaceri, dar și loialitate și sprijin din partea părților interesate.

În funcție de progresele către sustenabilitate ale afacerii dumneavoastră, vom mobiliza o echipă de specialiști locali care se concentrează pe nevoile unice ale companiei și vă pot oferi soluții personalizate. Fie că este vorba de cunoașterea lanțului de aprovizionare, cartografierea emisiilor de carbon, evaluări ale riscului schimbărilor climatice sau promovarea diversității, avem expertiza și experiența pentru a oferi soluții care sprijină companiile pe termen lung. Credem că abordarea noastră personalizată înseamnă că veți avea întotdeauna la dispoziție experții potriviți pentru proiectul potrivit.

Serviciile noastre

Raportare și asigurare

Raportarea nefinanciară este tot mai importantă pentru companii, deoarece contribuie la consolidarea încrederii și la creșterea credibilității. Ajută companiile să își demonstreze performanțele în ceea ce privește impactul asupra mediului și social, lanțul de aprovizionare, diversitatea corporativă și alte domenii ale sustenabilității.

În timp ce unele organizații au trecut la o abordare integrată de raportare, altele continuă să depună separat raportările nefinanciare. Indiferent de preferințe, echipa noastră își va armoniza metodele de lucru cu ale dumneavoastră, pentru a vă asigura că raportările dumneavoastră au nivelul maxim de calitate. În orice moment, punem accent pe a adapta abordarea noastră astfel încât să reflecte nevoile dumneavoastră și pe oferirea de soluții care vă ajută să vă îndepliniți obiectivele.

Vă oferim o gamă completă de soluții de raportare a sustenabilității pentru a vă prezenta într-un mod relevant și autentic:

 • Certificarea programului anticorupție
 • Certificarea sistemelor CSR
 • Audit legal și voluntar pentru rapoartele CSR
 • Asigurarea rapoartelor privind emisiile de carbon și a drepturilor omului
 • Auditul de conformitate socială și al furnizorilor
 • Certificarea obligațiunilor sociale și de mediu

Strategie și due diligence

Sustenabilitatea devine rapid o componentă critică a agendei de afaceri. În trecut, sustenabilitatea a fost asociată în primul rând cu factorii de mediu, dar astăzi acoperă întreaga gamă de probleme ESG și este larg considerată ca având impact asupra rezultatelor unei companii, precum și asupra reputației sale.

Un exemplu de strategie de sustenabilitate este integrarea obiectivelor economice, de mediu și sociale în planul dumneavoastră de afaceri, cu scopul de a crea valoare pe termen lung pentru organizație, părțile interesate și societate în ansamblul ei, susținând și îmbunătățind simultan resursele noastre naturale pentru generațiile viitoare. Pe măsură ce gradul de conștientizare a problemelor ESG crește, multe companii caută să implementeze și să integreze aceste principii în operațiunile lor. În condițiile în care ESG acoperă o gamă largă de aspecte, precum schimbările climatice, drepturile omului, protecția consumatorilor, relațiile cu angajații și managementul responsabil, este important să vă concentrați asupra celor care contează cel mai mult pentru organizația dumneavoastră.

Combinăm cunoștințele noastre extinse în materie de ESG cu expertiza noastră în afaceri pentru a vă sprijini nevoile în cursul dezvoltării strategiei de sustenabilitate. Echipa noastră utilizează întreaga expertiză Mazars și lucrează într-o manieră integrată și colaborativă, cu accent pe personalizarea serviciilor și asigurarea că acestea sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastră.

Vă putem ajuta cu:

 • Dezvoltarea strategiei ESG și due diligence
 • Crearea de programe anticorupție
 • Conformitatea GDPR și confidențialitatea și protecția datelor
 • Evaluarea amprentei de carbon și eficiența energetică
 • Strategie în materie de drepturile omului
 • Diagnosticul CSR al lanțului de aprovizionare și strategia de achiziții durabile

Implementare și transformare

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă multe companii astăzi este integrarea sustenabilității în toate activitățile lor. A fi cu adevărat sustenabil înseamnă a privi dincolo de factorii de mediu sau de atenuarea riscurilor. Experții noștri în sustenabilitate vă pot ajuta să implementați un plan care îmbunătățește performanța generală a afacerii și creează valoare.

Scopul nostru este să vă oferim serviciile necesare pentru a integra sustenabilitatea în strategia de afaceri mai largă, inclusiv gestionarea schimbărilor în organizație, cooperarea cu părțile interesate și dezvoltarea unei noi culturi corporative.

Vă putem sprijini în ceea ce privește:

 • Efectuarea unei evaluări a culturii dumneavoastră corporative cu ajutorul busolei culturale, instrumentul nostru unic
 • Evaluarea modului în care strategia de implicare a părților interesate poate fi și mai utilă 
 • Comunicarea aspectelor referitoare la sustenabilitate atât pe plan intern, cât și extern
 • Efectuarea de studii privind eficiența consiliului director
 • Revizuirea formei și a modului de aplicare a programului ‎

Solicită o ofertă

Document

A practical guide for boards & leadership teams on sustainability
A practical guide for boards & leadership teams on sustainability