Servicii de Asistență în Tranzacții

În ultimii ani fuziunile și achizițiile au devenit tot mai complexe și, având în vedere amendamentele frecvente care apar în legislația fiscală, investitorii trebuie să reacționeze rapid la schimbările bruște din mediul de afaceri.

Echipa noastră experimentată le oferă asistență clienților pe parcursul proceselor complexe de restructurare a activității, furnizându-le soluții eficiente și ajutându-i la implementarea acestora, indiferent de complexitatea tranzacției, de numărul de părți implicate sau de presiunea timpului. Competența profesioniștilor noștri se extinde asupra unor diverse tipuri de tranzacții, efectuate de societăți comerciale de diferite dimensiuni, acoperind diverse sfere de activitate. În toate proiectele legate de restructurarea activității, lucrăm îndeaproape cu experții noștri în studiul aprofundat al documentelor din punct de vedere financiar și juridic, pentru a le oferi clienților consultanță și soluții unitare. 

Fuziuni și Achiziții

O parte importantă a activității pe care o desfășurăm, atât la nivel mondial, cât și în România, constă din a le oferi vânzătorilor și cumpărătorilor servicii de consultanță pentru achiziționarea unor entități și active în general. Serviciile de fuziune și achiziții pe care le prestăm au la bază concepția noastră despre consultanța multidisciplinară și unitară în toate domeniile în care activăm. Astfel, experții noștri fiscali, aflați în strânsă colaborare cu consultanții noștri juridici și financiari, vă pot ajuta să găsiți soluții optime pentru activitatea dumneavoastră, punându-vă la dispoziție o structurare eficientă a tranzacției din toate punctele de vedere și pe toată durata acesteia. Echipa Mazars de consultanți financiari pentru fuziuni și achiziții oferă următoarele servicii:   

  • Structurarea grupului și asistență în implementarea structurii;
  • Soluții de achiziții eficiente din punct de vedere fiscal și structurarea tranzacției;
  • Întocmirea și / sau analizarea proiectelor de fuziune și divizare
  • Asistență pe durata implementării post-tranzacționale.

Studiu Aprofundat al Documentelor din Punct de Vedere Fiscal

În timpul proiectelor de studiu aprofundat al documentelor din punct de vedere fiscal, profesioniștii noștri analizează istoricul declarațiilor fiscale, informațiile fiscale și situațiile financiare pentru a identifica riscurile și oportunitățile financiare asociate tranzacțiilor avute în vedere. Lucrăm îndeaproape cu experții noștri în studiul aprofundat al documentelor din punct de vedere financiar și juridic pentru a vă oferi recomandări și soluții unitare. 

Echipa noastră specializată în studiul aprofundat al documentelor din punct de vedere fiscal oferă următoarele servicii: 

  • Efectuează studiul aprofundat al documentelor din punct de vedere fiscal în scopul fuziunii / achiziției sau reorganizării activității;
  • Identifică și cuantifică riscurile fiscale aferente;
  • Propune modificări ale prețului de vânzare, bazate pe riscurile fiscale care au fost identificate și cuantificate.

Lichidare

Experții noștri fiscali, susținuți de consultanții noștri juridici și financiari, vă pot asista la lichidarea societății dumneavoastră, furnizându-vă consultanță fiscală personalizată pentru strategia ieșirii de pe piață. 

Echipa Mazars de experți fiscali, specializați în lichidarea societăților comerciale, oferă următoarele servicii:

  • Soluții eficiente din punct de vedere fiscal pentru lichidare; 
  • Analiză fiscală și optimizarea strategiei ieșirii de pe piață;
  • Asistență fiscală și contabilă pe durata procesului de lichidare.