Due Diligence Fiscal

Într-un peisaj fiscal în continuă schimbare, toate tranzacțiile necesită un anumit grad de analiză fiscală. Indiferent dacă este vorba despre analiză fiscală sau consultanță privind structura investiției, apelarea timpurie la specialiștii fiscali vă va permite să influențați riscurile și oportunitățile fiscale încă din faza de negociere.

Specialiștii noștri în „due diligence” fiscal nu numai că vă pot ajuta să evaluați și să cuantificați riscurile fiscale legate de tranzacțiile și operațiunile anterioare, ci pot identifica, de asemenea, aspecte fiscale relevante care trebuie incluse în structura investiției dumneavoastră. Cu o rețea globală integrată de consultanți cu experiență care oferă o abordare consecventă, experții noștri fiscali pot oferi consultanță chiar și în cele mai complexe tranzacții multinaționale.

Specialiștii noștri în „due diligence” fiscal au o experiență vastă în toate domeniile fiscale, incluzând impozitul pe profit, TVA, taxele vamale, impozitarea la sursă, taxele pe muncă și impozitele pe proprietate. Pe parcursul unui proces de „due diligence”, se pune accent pe conformitatea istorică și pe identificarea și cuantificarea expunerii la riscuri și impozite, precum și pe acțiunile de diminuare/corectare. De obicei, zonele care trebuie acoperite în cadrul unei inspecții fiscale includ:

  • Respectarea legislației fiscale: se evaluează dacă clientul este la zi cu depunerea declarațiilor și plățile în toate domeniile fiscale, respectă regulilor fiscale legale, atât în ​​formă cât și în fond, precum și sensul economic al tranzacțiilor.
  • Reorganizări: se revizuiesc reorganizările anterioare de grup/companie sau alte tranzacții materiale/excepționale pentru a identifica riscurile istorice sau costurile potențiale legate de impozitare. În mod similar, echipele noastre revizuiesc tranzacțiile propuse înainte de vânzare pentru a identifica eventualele riscuri fiscale viitoare pentru tranzacția principală.
  • Planurile de tip „stock option”: experiența noastră ne arată că plățile bazate pe acțiuni sunt adesea o zonă cu risc ridicat de impozitare și, prin urmare, vom revizui astfel de scheme pentru a stabili dacă a fost aplicat tratamentul fiscal corect și dacă există o expunere fiscală la momentul finalizării sau ulterior.
  • Taxele pe muncă: statutul antreprenorilor independenți este un domeniu în care identificăm adesea probleme, prin urmare, dacă este cazul, vom revizui contractele pentru astfel de persoane. De asemenea, experții noștri efectuează teste de rezonabilitate cu privire la taxele pe muncă calculate și reținute de companii în raport cu angajații lor.
  • TVA: experții noștri examinează conformitatea cu legislația privind TVA, incluzând listele de tranzacții, calcularea scutirilor parțiale, aplicarea opțiunii de impozitare și schema de bunuri de capital.
  • Prețurile de transfer: aceasta este o zonă foarte dezbătută în ceea ce privește auditurile fiscale și, cel mai adesea, poate genera o expunere semnificativă la impozitare; prin urmare, echipa noastră de specialiști în materie de prețuri de transfer vă stă la dispoziție pentru a identifica riscurile și pentru a cuantifica eventualele datorii fiscale.

Structura investițiilor

În paralel cu activitatea de evaluare fiscală, este important să se analizeze modul în care o investiție este structurată pornind, în primul rând, de la motivele comerciale, apoi din perspectivă financiară și fiscală, din punct de vedere al cerințelor de protecție juridică etc. Experții noștri fiscali vă pot ajuta să creați o structură de investiție care ia în considerare aspecte fiscale semnificative, cum ar fi:

  • Modul de finanțare a unei investiții;
  • Facilitarea unei ieșiri viitoare (sau a unei ieșiri parțiale); și
  • Asigurarea unei structuri care să permită extinderea ulterioară a grupului.

Avem echipe în întreaga lume care colaborează pentru a vă asigura că orice structurare fiscală este adecvată și eficientă nu numai pentru România, ci și pentru alte zone geografice în care vă aveți sediul.

Our team