Due Diligence Financiar

Obiectivul nostru este de a vă permite să luați decizii în cunoștință de cauză pentru a vă atinge obiectivele. Vă putem ajuta să decideți dacă doriți să investiți sau nu, să evaluați prețul riscurilor-cheie, să determinați zonele de interes post-tranzacție și, în cele din urmă, să maximizați valoarea obținută prin finalizarea achiziției. O investigație „due diligence”, efectuată ca la carte, vă poate ajuta nu numai să identificați și să gestionați riscurile, ci și să adăugați o valoare semnificativă afacerii dumneavoastră.

Nu credem într-o abordare unică când vine vorba de obligația de diligență. Considerăm că este esențial să înțelegem obiectivele strategice ale tranzacției dumneavoastră și să ne adaptăm abordarea în așa fel încât aceasta să reflecte problemele critice și riscurile asociate afacerii dumneavoastră, precum și caracteristicile unice ale organizației dumneavoastră. Datorită acestui lucru, rapoartele noastre privesc problemele care contează cu adevărat și vă oferă garanțiile de care aveți nevoie pentru a lua decizia de investiție corectă.

Specialiștii noștri în „due diligence” vor colabora îndeaproape cu dumneavoastră pentru a înțelege principalii factori care stau la baza deciziei dumneavoastră de investiție, planul dumneavoastră strategic și riscurile asociate pentru a ne asigura că sfera proiectului este robustă și răspunde nevoilor echipei manageriale, acționarilor și creditorilor dumneavoastră.

Înțelegerea performanței financiare istorice a unei companii vizate, a activelor, pasivelor și elementelor sale extra-bilanțiere, precum și a ipotezelor esențiale care stau la baza performanței sale previzionate este crucială pentru evaluarea viabilității unei achiziții și va influența, în cele din urmă, prețul pe care sunteți dispus să îl plătiți.

De obicei, rapoartele noastre privind obligația de diligență se concentrează pe o analiză critică a performanțelor financiare istorice și previzionate și includ:

  • Analiza calității veniturilor și profiturilor companiei-țintă din ultimii ani;
  • Evaluarea EBITDA sustenabil, ajustării pentru elemente nerecurente sau excepționale;
  • Evaluarea cerinței de capital de lucru a întreprinderii;
  • Evaluarea datoriilor nete și a elementelor similare datoriilor, care au un impact direct asupra prețului pe care îl plătiți.
  • Evaluarea profiturilor prognozate și a fluxurilor de trezorerie, inclusiv a sensibilităților sugerate;
  • Identificarea potențialelor riscuri majore care pot periclita negocierea (așa-numitele „deal-breakers”) și a problemelor care pot conduce la o ajustare a prețului de cumpărare.

Gama serviciilor noastre de „due-diligence” poate varia de la o revizuire integrală la proceduri limitate, dar direcționate, în funcție de cerințele dumneavoastră.

Echipele noastre de „due diligence” au asistat clienți și instituții naționale și internaționale într-o o multitudine de tranzacții corporative și financiare. Structura internațională integrată Mazars și echipele noastre de experți experimentați asigură clienților noștri consultanța de care au nevoie pentru a încheia cu succes orice tranzacție.