Instrumente și tehnici de îmbunătățire a eficienței

Presiunea sporită asupra resurselor umane, împreună cu dezvoltarea tehnică, a dus la adoptarea rapidă a automatizării proceselor prin intermediul roboților software (Robotics Process Automation - RPA).

Înainte de a lua în considerare adoptarea RPA în organizația dumneavoastră, trebuie să luați în calcul provocările existente cu care se confruntă organizația  și procesele utilizate în prezent pentru a furniza rezultate de afaceri.

Provocările precum costul de operare ridicat, modificările frecvente ale structurii organizaționale, sistemele de informații descentralizate etc. pot fi rezolvate prin optimizarea și reproiectare proceselor. Alte provocări, cum ar fi volumul mare de ore suplimentare, erorile excesive în procesarea înregistrărilor, volumul ridicat de activități manuale etc. necesită tehnici și instrumente cum ar fi macro-urile și RPA.

Modificările frecvente ale structurii organizaționale pot conduce la o comunicare internă neclară și la procese nealiniate. O astfel de provocare ar trebui să fie împărțită în bucăți mai mici, care pot fi analizate prin tehnici precum revizuirea în profunzime a procesului și identificarea activităților suprapuse. Rezultatele analizei reprezintă o contribuție esențială pentru alinierea proceselor.

Când vă confruntați cu provocarea generată de un mediu IT descentralizat, luați în considerare utilizarea instrumentelor de tipul minare a proceselor (process mining) a completa puzzle-ul procesului și a obține o viziune mai largă asupra pașilor care vă ajută să atingeți obiectivele de afaceri. Astfel de instrumente dedicate vă vor oferi, de asemenea, o perspectivă asupra performanței și eficienței activităților analizate fără a fi influențată de factorul uman.

Dacă alegeți să abordați a doua categorie de provocări, luați în considerare următoarele criterii pentru identificarea proceselor potrivite pentru robotică:

  • Datele de intrare pentru proces sunt în format electronic și  sunt ușor de interpretat de roboții software?
  • Procesul este format din pași definiți clar și repetitivi?
  • Există motive comerciale pentru automatizare?

Mazars vă poate ajuta cu o abordare structurată pentru implementarea forței de muncă digitale (RPA Robots) prin:

Contactați-ne: