Automatizarea și digitalizarea proceselor

O abordare strategică și de ultimă generație pentru creșterea eficienței

Instrumentele noi de automatizare schimbă modul în care companiile își gestionează procesele de afaceri. Pentru companiile în căutarea unui avantaj competitiv, aceste instrumente pot contribui la creșterea semnificativă a preciziei, la îmbunătățirea performanței și la reducerea costurilor. De asemenea, angajații se pot concentra pe activități cu valoare adăugată mai mare, ceea ce este mult mai motivant, având în vedere că noile generații caută locuri de muncă stimulante și de viitor. Vă putem ajuta să implementați soluții de automatizare inteligente, care vă transformă organizația.

Abordarea noastră

Instrumentele de automatizare a proceselor acoperă o gamă extinsă de sarcini administrative care pot fi preluate de roboți, reducând costurile și permițând personalului calificat să lucreze pe proiecte mai dificile în domeniile financiar, vânzări, resurse umane și administrativ. Mazars susține o abordare strategică, cu scopul de a maximiza o rentabilitate realistă a investiției.

Digitalizarea proceselor analogice poate reprezenta un punct de plecare. Acest lucru nu numai că deschide ușa către automatizarea proceselor robotizate (RPA), ci poate duce și la soluții precum externalizarea serviciilor sau înființarea entităților de tip Shared Service Center (SSC). Suntem adepții unei strategii de automatizare în mai mulți pași, care începe cu concepte și oportunități strategice, urmată de selecția furnizorilor, proiecte pilot și de implementarea completă. Această abordare permite unei organizații să se adapteze la o tehnologie care poate avea un impact profund asupra forței de muncă. De asemenea, învățarea automată oferă tehnologiei RPA abilitatea de a adopta decizii mai „umane”, de a face față excepțiilor și de a învăța din experiență.

Lucrăm alături de echipele noastre de consultanță în management pentru a susține procesul de schimbare culturală ce contribuie la succesul automatizării proceselor.

Serviciile noastre

  • Dovada conceptului (Proof Of Concept - POC). Acesta este primul pas în călătoria RPA. POC implică analiza, proiectarea și implementarea unuia sau a mai multor procese pentru a demonstra capacitățile RPA în afacerea dumneavoastră. Aceasta oferă oportunitatea de a testa roboți în situații și medii reale și de a verifica dacă aceștia răspund nevoilor și așteptărilor dumneavoastră. Veți beneficia de o automatizare complet funcțională a proceselor într-o perioadă de 3-6 săptămâni.
  • Evaluarea oportunităților. Acest tip de cooperare implică evaluarea proceselor, analiza datelor, facilitarea atelierelor și calcularea cazurilor de afaceri pentru a crea o rezervă de soluții prioritare pentru automatizarea proceselor. Poate include evaluarea instrumentelor RPA adecvate pentru organizația dumneavoastră.
  • Selectarea platformei RPA. În funcție de evaluarea cerințelor dumneavoastră, a cunoștințelor noastre extinse și a situației generale a pieței, vă putem recomanda instrumentul RPA potrivit pentru afacerea și situația dumneavoastră.
  • Implementare la scară largă. Integrarea end-to-end a automatizării RPA în organizația dumneavoastră include analizarea și optimizarea proceselor, pregătirea procedurilor pentru roboți, dezvoltarea și testarea scripturilor RPA și implementarea live. În funcție de complexitate, acest lucru durează de obicei 2-6 luni.
  • Întreținere. Vă oferim asistență continuă după punerea în funcțiune, ajustând roboții pentru a reflecta schimbările din sistemele sau procesele dumneavoastră, pe măsură ce acestea apar.
  • Crearea centrului de excelență (CdE). Vă putem ajuta să creați un CdE RPA în cadrul organizației dumneavoastră pentru a ne asigura că maximizați valoarea oferită de RPA. Aceasta implică stabilirea metodologiei, organizării, proceselor, rolurilor și tehnologiilor care vor fi utilizate în cadrul CdE, implementarea CdE și asigurarea calității sale.
  • RPA ca serviciu gestionat. Putem găzdui părți ale procesului RPA în mediul nostru cloud, reducând complexitatea și nevoile de întreținere pentru echipa dumneavoastră.

Instrumentele și soluțiile noastre

Suntem independenți de orice platformă RPA și putem alege cea mai bună soluție pentru fiecare client. Cu toate acestea, parteneriatele noastre cu principalii furnizori RPA înseamnă că software-ul poate fi obținut la tarife reduse și fără a fi nevoie să intrăm într-o relație contractuală complexă cu un furnizor.

Centrul de competență globală Mazars în Europa Centrală și de Est (ECE)

Am înființat în regiunea ECE un centru de competență globală pentru robotica proceselor și tehnologiile conexe, cum ar fi procesarea inteligentă a documentelor, chatbot și analiza datelor de proces. Lucrăm pentru clienți importanți din diverse industrii din Europa. Proiectăm și implementăm soluții care automatizează serviciile atât pentru clienți globali, cât și locali.

Metodologia noastră reflectă experiența din numeroase automatizări. De asemenea, suntem implicați în cercetarea și dezvoltarea de noi soluții.

Echipa noastră

Centrul nostru global de excelență RPA reprezintă o garanție că aveți la dispoziție expertiză de cea mai înaltă calitate. 

Solicită o ofertă