Optimizarea fluxurilor de numerar și a capitalului

O practică utilă chiar și pentru companiile sănătoase

Optimizarea capitalului de lucru este crucială pentru orice afacere. Aceasta poate oferi un avantaj competitiv și o mai mare soliditate financiară pentru a rezista obstacolelor temporare. Vă putem ajuta să vă sporiți capitalul de lucru prin intermediul consultanței strategice și soluțiilor practice care să vă sprijine obiectivele de creștere.

Abordarea noastră

Având în vedere incertitudinile la nivel mondial, este mai important ca niciodată ca întreprinderile să își protejeze lichiditățile și fluxul de numerar. Companiile cu o abordare eficientă în ceea ce privește optimizarea capitalului de lucru își depășesc adesea performanțele comparativ cu concurenții lor și, în consecință, obțin un avantaj competitiv clar.

Suntem de părere că optimizarea eficientă a capitalului de lucru și a fluxului de numerar pornește de la consiliile de administrație. Nu este o problemă care poate fi abordată în mod eficient doar de către angajații back-office, cum ar fi cei de la controlul creditelor. Putem oferi consultanță strategică în domenii precum optimizarea bilanțurilor, prognozarea cererii și analiza riscului de lichiditate - care sunt mai importante ca oricând în contextul pandemiei de COVID-19.

La nivel tactic, controlul creditului face parte din soluțiile noastre de externalizare financiară. Echipa noastră poate reduce numărul plăților restante în timp ce le permite angajaților dumneavoastră să se axeze pe generarea de venituri și alte operațiuni cheie.

Pentru companiile în care fluxul de numerar sau capitalul de lucru a devenit o problemă acută, Mazars poate interveni prin acțiuni semnificative și urgente, cum ar fi negocieri cu furnizorii și proprietarii imobiliari și putem contribui la strângerea capitalului atât de necesar de la investitori sau creditori pe bază de active.

Știm că întreprinderile private se concentrează în mod special pe gestionarea fluxului de numerar și optimizarea capitalului de lucru, deoarece acestea au adeseori mai puțin acces la capitalul extern. Avem echipe de specialiști care oferă sfaturi personalizate IMM-urilor, start-up-urilor și firmelor internaționale de dimensiuni medii.

Serviciile noastre

  • Sfaturi strategice privind optimizarea capitalului de lucru
  • Asistență detaliată privind funcții precum controlul creditului și contabilitatea vânzărilor
  • Controlul externalizat al creditelor
  • Asistență urgentă pentru negocierile cu proprietarii imobiliari, furnizorii și creditorii

Solicită o ofertă