Restructurare și insolvența

Sprijin în perioade de pierderi și dificultăți

În perioadele de dificultate financiară, incertitudine sau transformare corporativă, echipa noastră globală de profesioniști în restructurări și insolvență contribuie la păstrarea valorii, implementarea strategiilor de salvare și îmbunătățirea rezultatelor pentru afacerea dumneavoastră.

Suntem de părere că identificarea din timp a cauzelor profunde ale problemelor unei companii oferă cele mai mari șanse de a implementa un plan de restructurare care să îmbunătățească în manieră durabilă performanța în afaceri. 

Serviciile de restructurare sunt solicitate din mai multe motive, dar rezultatul nostru principal este întotdeauna același: să evaluăm, să prezentăm și să recomandăm cele mai bune opțiuni pentru afacerea dumneavoastră și părțile interesate în aceste momente dificile. În funcție de ceea ce considerați cel mai potrivit, vă vom ajuta fie să vă recâștigați solvabilitatea, fie să vă declarați insolvența.

Serviciile noastre de restructurări includ:

  • Analize independente de afaceri (IBR) - analiza performanțelor și previziunilor financiare, operaționale și strategice ale unei companii (link către pagină)
  • Analiza opțiunilor - evaluarea meritelor unui set de acțiuni disponibile conducerii
  • Analize pre-creditare - identificarea gradului de sprijin necesar și a gradului de îndatorare pe care o companie îl poate suporta
  • Analize de solvabilitate - găsirea poziției de solvabilitate a unei afaceri și consilierea conducerii și a consiliului director cu privire la responsabilitățile lor. Prezentarea opțiunilor disponibile pentru părțile interesate și a rezultatelor probabile ale unei ieșiri structurate
  • Planificarea de urgență - ajutor în evaluarea și gestionarea capitalului de lucru pe termen scurt înainte de strategii alternative, cum ar fi un proces accelerat de fuziune și achiziție sau un caz de insolvență
  • Simplificare corporativă - ajutor în simplificarea structurilor corporative și la reducerea poverii, costurilor și riscului de conformitate al unei companii. Companiile cumpărătoare consideră adeseori că structura lor devine nejustificat de complicată în timp, cu acumularea de numeroase filiale inactive în cadrul unui grup.

Insolvenţă

Atunci când o companie ajunge la sfârșitul ciclului său de viață, putem pune în aplicare cea mai potrivită strategie pentru toți cei implicați. Avem o experiență largă în lichidarea entităților și reducerea la minimum a impactului asupra acționarilor - fie acționari personali sau corporativi. Intenția noastră este întotdeauna să abordăm orice provocări imediate, conservând valoarea acolo unde este posibil.

Sfaturile și asistența noastră personalizate identifică și oferă soluția optimă de restructurare pentru afacerea dumneavoastră.

În plus, deținem o experiență semnificativă în proceduri de insolvență în contencios, iar echipa noastră este experimentată în identificarea și urmărirea daunelor permise de legea aplicabilă din țările în care operați. În calitate de parteneriat internațional integrat, deținem anvergura și cunoștințele locale necesare pentru a vă sprijini pe fiecare piață în care operați.

Am intensificat recuperările în beneficiul creditorilor prin decontări comerciale și, atunci când este necesar, prin litigii.  În multe cazuri, recuperările realizate în urma investigațiilor noastre au fost singura sursă de fonduri pentru compania insolvabilă.

Echipa noastră urmărește în mod regulat creanțele provenite din tranzacții subevaluate, condiții preferințiale, încălcarea obligațiilor/neglijență, dividende ilegale, tranzacționare ilicită sau frauduloasă, precum și solicitarea rambursării împrumuturilor restante de la administratori și terți. 

Investigarea fraudelor și urmărirea activelor, adesea la scară internațională, este mai eficientă datorită rețelei noastră globale de birouri și experți în investigații interni.

Echipa noastră

Avem specialiști în restructurare în 30 de țări pe toate cele cinci continente, cu o vastă experiență în misiuni naționale și internaționale. Aceasta înseamnă că vă putem sprijini afacerile în perioadele de dificultăți și pierderi, oriunde v-ați afla.

Solicită o ofertă