11.2. Webinar Europa Centrală și de Est: Taxonomia la nivelul UE și beneficiile ESG pentru companii

Vă invităm să vă inscrieți la webinarul regional completând formularul de mai jos.

Înscrieți-vă aici

Probabil știi argumentul: Fă bine făcând să fie bine.

Pe măsură ce încălzirea globală devine din ce în ce mai devastatoare, linia dintre profit și dezvoltare durabiliă se estompează. Așteptările ca întreprinderile să adopte practici de care să beneficieze și societatea și mediul au crescut, și asta nu numai pentru că este lucrul responsabil de făcut, ci pentru că oferă oportunități critice pentru crearea de valoare, reducerea riscurilor și inovații.

A fi o companie sustenabilă are un impact mare asupra talentelor pe care doriți sa le atrageți și rețineți. De asemenea, sustenabilitatea ajută compania dvs. să se evidențieze față de concurenți.

Alăturați-vă experților din domeniul ESG și înscrieți-vă acum la webinarul nostru. Veți afla despre cele mai importante evoluții, despre discuțiile actuale și despre opțiunile de politică pentru promovarea afacerilor durabile. Prezentarea va include recomandări și exemple de bune practici în sectorul bancar din regiunea ECE.

Când

11 februarie 2022, ora 10:00

Participarea este gratuită. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Agenda

  • Taxonomia europeană: cum încearcă UE să încurajeze companiile să fie sustenabile (Martin Hojsík)
  • Strategia ESG a Raiffeisen Bank International (RBI) și implementarea taxonomiei UE în cadrele sale de afaceri (Christine Würfel și Vera Economou)
  • Aderarea și strategia de sustenabilitate a Tatra banka (Tomáš Kvašňovský)
  • Discutarea schimbării complexe necesare pentru a obține rezultate susținute pe termen lung (Jana Ružická)
  • Întrebări și răspunsuri

Vorbitori

Martin Hojsík, activist de mediu și membru al Parlamentului European

Martin este membru al Parlamentului European din 2019, lucrând pentru a preveni schimbarea climatică, pentru a proteja biodiversitatea, pentru a reglementa substanțele chimice periculoase și pentru a promova alimente sigure și sănătoase. Este un europarlamentar activ în patru comisii – ENVI (mediu, sănătate publică și siguranță alimentară), ITRE (industrie, cercetare și energie), BUDG (buget) și ANIT (protecția animalelor în timpul transportului).

Christine Würfel, Director Group ESG & Responsible Banking la Raiffeisen Bank International

Christine se concentrează pe evoluțiile de reglementare ale finanțelor sustenabile și pe nevoia acesteia de a schimba comportamentul în afaceri. În calitate de director pentru Group ESG & Responsible Banking, ea conduce abordarea holistică ESG în cadrul grupului bancar și sarcinile de respectare a principiilor UNEP FI pentru o activitate bancară responsabilă, implicarea strategică a părților interesate ESG, precum și asigurarea practică a noilor obligații de transparență ESG.

Vera Economou, șeful centrului de competențe al grupului ESG, coordonatorul echipei de finanțe durabile și experți corporativi ESG în ECE

Vera conduce Centrul de competențe al grupului ESG și coordonează experții ESG corporativi din cadrul băncilor de rețea de la Raiffeisen Bank International. Ea are responsabilitatea de a gestiona portofoliile de împrumuturi ecologice și sociale care sprijină emisiunea de obligațiuni ecologice și sociale RBI și de a coordona o echipă transnațională de experți în finanțe sustenabile în regiunea ECE.

Tomáš Kvašňovský, manager de durabilitate la Tatra banka

Tomáš este manager de sustenabilitate la Tatra banka, Slovacia. El se concentrează pe strategia de sustenabilitate a băncii și este responsabil de coordonarea și gestionarea subiectului ESG în contextul strategiei pe termen lung a companiei. A absolvit managementul afacerilor la Universitatea de Management din Bratislava. Din 2002, a lucrat în sectorul IT în domeniul marketingului și PR.

Jana Ružická, director de sustenabilitate la Mazars Slovacia

Jana are 18 ani de experiență în sustenabilitate. Ea a consiliat și instruit aproape 500 de multinaționale și IMM-uri în domeniul sustenabilității. Jana ajută clienții cu optimizarea impactului asupra mediului și social, gestionarea riscurilor, îmbunătățirea managementului ESG și consolidarea reputației CSR.

Vă așteptăm alături de noi.

Pentru detalii cu privire la procesarea datelor personale vă rugăm să citiți politica noastră de confidențialitate.