Cursuri practice SAF-T

În România, raportarea SAF-T pentru marii contribuabili este obligatorie încă din ianuarie 2022. Similar, contribuabilii mijlocii și mici au aceleași obligații de raportare începând cu anul 2023, respectiv cu anul 2025.

Pentru a veni în sprijinul dumneavoastră și a vă ajuta să treceți peste provocările întâmpinate, lansăm o serie de sesiuni SAF-T, concepută pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră și a vă ajuta să înțelegeți cerințele legale și structura acestei raportări.

Calendar cursuri:

 • 15 & 17 noiembrie - prima ediție
 • 14 & 16 decembrie - a doua ediție
 • 13 & 18 ianuarie - a treia ediție

Înregistrați-vă aici 

Toate cele 3 serii vor acoperi același conținut, oferindu-vă posibilitatea de a vă înscrie la ediția care se potrivește cel mai bine programului dvs. încărcat.

Ce veți învăța?

Fiecare sesiune este împărțită în 4 module care se întind pe 2 zile. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a selecta pachetul optim care răspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră în termeni de timp și buget. Puteți selecta câte module doriți, în funcție de nevoile dvs.

Cerințele legale și structura raportării SAF-T.

Exemple practice de transpunere a diferitelor tranzacții în raportarea lunară SAF-T după structura modulară SAF-T (Master File, General Ledgers, Source Documents)

Corelațiile de avut în vedere pentru o raportare SAF-T adecvată.

Posibile erori apărute în raportarea SAF-T și modalități recomandate de corectare din perspective contabile, fiscale și tehnologice.

Agenda 

Ziua 1

10:00-12:00 Modul I: Aspecte generale SAF-T 

 • Focus pe legislația relevantă;
 • Care este structura raportării SAF-T pentru experții financiari? Vom folosi un șablon XLS detaliat și principalele corelații între datele care urmează să fie raportate;
 • O selecție de tranzacții și reprezentarea lor în raportarea SAF-T;
 • Instrumentele IT ale Mazars utilizate atât pentru raportarea SAF-T în curs, cât și pentru revizuirea raportărilor SAF-T anterioare;

Pauză prânz 1h

13:00- 16:00 Modul II: Studiu de caz - Raportare lunară SAF-T - Module Master File/General Ledgers

 • Prezentare exemple de tranzacții multiple, maparea și reprezentarea acestora în fișierul SAF-T lunar folosind un șablon XLS detaliat și corelații contabile și fiscale între datele care urmează să fie raportate în Master File, modulele General Ledgers și declarațiile fiscale.
 • Demo al instrumentelor  IT ale Mazars cu referire la tranzacțiile prezentate în cadrul acestui modul.

Ziua 2

10:00-12:00 Modul III: Studiu de caz - Raportare lunară SAF-T  - General Ledgers/Source Documents

 • Prezentare exemple de tranzacții multiple, maparea și reprezentarea acestora în fișierul SAF-T lunar folosind un șablon XLS detaliat și corelații contabile și fiscale între datele care urmează să fie raportate în modulele General Ledgers, Source Documents și declarațiile fiscale.
 • Demo al instrumentelor IT ale Mazars cu referire la tranzacțiile prezentate în cadrul acestui modul.

Pauză prânz 1h

13:00- 16:00 Modul IV: Identificarea si tratarea erorilor

 • Sesiune practică extinsă privind setul posibil de erori (contabilitate, fiscală, cartografiere IT) identificate în procesul lunar de implementare și raportare SAF-T, precum și modalități de corectare a acestora.
 • Aplicarea tehnologiei IT în auditarea datelor ce urmează a fi raportate sau deja raportate folosind instrumentele Mazars IT SAF-T;

Costuri

Fiecare modul are o taxă de 120 EUR per participant.

Dacă sunt doi sau mai mulți participanți din compania dumneavoastră, beneficiați de o reducere de 15%.*

*reducerile se aplică la costul total final, după finalizarea înscrierii.

Format și program

Training-ul este hibrid, cu o limită de 30 de persoane care participă personal, în București. Înregistrarea se efectuează pe principiul primul venit, primul servit. Dacă aveți sediul în afara Bucureștiului, aveți ocazia să vă alăturați online.

Cafeaua și băuturile răcoritoare vor fi disponibile la locație, oferindu-vă spațiu pentru networking înainte de începerea sesiunilor practice.

Sesiunile se vor desfășura în limba română.

Formatori

 • Monica Petrea, Tax Director, Mazars
 • Camelia Gorîn, Tax Senior Consultant, Mazars
 • Laura Petre, Tax Senior Consultant, Mazars
 • Daniel Damian, Tax Senior Consultant, Mazars

Ce urmează după terminarea cursurilor?

Participanții pot recupera integral taxele de formare dacă optează pentru achiziționarea pachetului Mazars SAF-T Advisory, format din instrumente IT specializate și consiliere personalizată pentru fiecare client.

Înregistrați-vă astăzi pentru a vă asigura locul la sesiunile practice.

Vă invităm să citiți politica de confidențialitate.