31.3. Webinar ECE: Cum să stimulați și să gestionați un lanț de aprovizionare sustenabil

Companiile se confruntă cu cerințe din ce în ce mai mari pentru implementarea sustenabilității la nivelul întregului lanț de aprovizionare. Înscrieți-vă la webinarul nostru regional și aflați despre reglementările ESG în achiziții la nivelul UE.

Vizionați înregistrarea aici

După mai multe amânări, Directiva Europeană privind due diligence în materie de sustenabilitate comercială – cuprinzând obligativitatea privind drepturile omului și due diligence de mediu (mHREDD) – a fost publicată la 23 februarie 2022. Proiectul de lege propune noi cerințe extinse de due diligence pentru peste 13.000 de companii europene și 4.000 non-europene care furnizează produse sau servicii în UE. Obligațiile propuse acoperă relațiile de afaceri stabilite la toate nivelurile lanțului valoric și prevăd ca nerespectarea să fie sancționată cu amenzi la nivelul statelor membre.

În acest webinar, am evidențiat importanța deosebită a departamentelor de achiziții pentru performanța sustenabilității la nivel de companie și am explorat potențialele cazuri de afaceri și noua directivă UE. Experții au discutat, de asemenea, despre importanța managementului lanțului de aprovizionare pentru îndeplinirea angajamentelor de sustenabilitate, integrarea evaluării și managementului riscurilor sociale și de mediu și instrumente și abordări practice pentru implicarea furnizorilor.

Lanțurile de aprovizionare reprezintă, de asemenea, cheia pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. De ce? Pentru că generează aproximativ 60% din toate emisiile de carbon la nivel global. Îmbunătățirea lanțului de aprovizionare este, prin urmare, un pas esențial pentru companii pentru a ajunge la zero net.

Dacă nu ați reușit să participați live acest webinar, vă invităm să vizionați înregistrarea aici.

Agenda

  • Ce opțiuni sustenabile au companiile pentru gestionarea lanțului de aprovizionare?
  • Noi reglementări care urmează să fie lansate de Uniunea Europeană
  • Strategii și bune practici în managementul sustenabil al lanțului de aprovizionare într-o companie internațională de retail
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri

Vorbitori

  • Nathalie Paillon, Chief Operating Officer la Observatoire des Achats Responsables 
  • Martina Machánková, CSR Project Manager la Kaufland Slovacia
  • Jana Ružická, Director Sustenabilitate la Mazars în Slovacia