Webinar global: Înțelegerea impactului CBAM asupra afacerii dumneavoastră

Vă invităm la un webinar dedicat mecanismul de ajustare la frontieră în funcție de carbon (CBAM), care va deveni aplicabil de la 1 octombrie 2023.

Acest eveniment este conceput pentru companiile care importă bunuri specifice în UE și oferă informații esențiale pentru a se descurca în mod eficient în ceea ce privește aspectele complicate ale CBAM.

  • Când: marți, 31 octombrie 2023, ora 14:00

Înregistrați-vă aici

Începând cu 1 octombrie 2023, importatorii din UE sunt obligați să raporteze emisiile încorporate în produsele reglementate de CBAM. Acest webinar se va concentra pe explicarea schimbărilor iminente și pe impactul acestora asupra lanțului de aprovizionare. În plus, vom prezenta modalitățile prin care echipa noastră vă poate sprijini, asigurând conformitatea operațională și alinierea la obiectivele de sustenabilitate.

Pe agendă:

  • Cine depune rapoartele CBAM: Aflați cine trebuie să depună rapoartele CBAM, inclusiv importatorii, entitățile autorizate și reprezentanții vamali.
  • Produse acoperite: Înțelegeți ce produse sunt afectate (cum ar fi fierul, oțelul, cimentul, îngrășămintele, aluminiul, electricitatea și hidrogenul), și faceți diferența între materii prime și produse finite.
  • Prevenirea scurgerilor de emisii de carbon: Descoperiți modul în care CBAM urmărește să împiedice scurgerea emisiilor de carbon prin impunerea unei taxe pe carbon asupra anumitor importuri din țări din afara UE și din afara zonei AELS, legată de prețul din cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS).
  • Extinderi viitoare: Aflați despre potențialele extinderi, cum ar fi adăugarea mai multor produse (de exemplu, produse chimice și polimeri) până în 2026 și integrarea completă a produselor EU ETS până în 2030.
  • Proceduri vamale: Aflați despre procedurile vamale specifice, în special despre perfecționarea activă.
  • Raportare trimestrială: Despre cerința ca importatorii de bunuri reglementate de CBAM să prezinte rapoarte trimestriale.
  • Domeniul de aplicare complet al regulamentului: Aflați când intră în vigoare întregul regulament CBAM, începând cu 1 ianuarie 2026.