Voluntariatul și găsirea mentorului potrivit pot determina începutul unei cariere de succes: faceți cunoștință cu Cătălin Culachi

30 noiembrie 2022
Voluntariatul și găsirea mentorului potrivit pot determina începutul unei cariere de succes: faceți cunoștință cu Cătălin Culachi, Audit Analyst în Mazars

Intervievator: Mădălina Lazăr, PR & Corporate Communication Executive

Intervievat: Cătălin Culachi, Audit Analyst

În data de 17 noiembrie, am sărbătorit Ziua Internațională a Studenților, prin lansarea unei serii de interviuri pe blogul Mazars, în care discutăm cu colegii noștri, care sunt studenți, despre începutul carierei lor, hobby-uri și pasiuni, mentorat, echilibrul dintre viața profesională și cea privată și multe altele.

Astăzi, vă invităm să îl cunoașteți pe Cătălin Culachi, cel de-al doilea intervievat al nostru, care este Audit Analyst în cadrul Mazars și pasionat de voluntariat, jocuri video și explorarea spațiului.

Cătălin, povestește-ne puțin despre tine. Ce studiezi și ce te-a făcut să vrei să urmezi o carieră în audit?

Catalin Culachi

Am 22 de ani, iar în prezent urmez programul de masterat Finanțe Aplicate al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București. S-ar putea să rămâneți surprinși, însă pasiunea pentru audit nu mi-am descoperit-o la universitate, ci mai degrabă la ONG-ul în care sunt implicat în prezent, unde profesioniștii de la Mazars au venit și au susținut un curs de formare. Am rămas impresionat de profesie și am vrut să învăț mai multe lucruri despre industrie.

Ai avut un model care ți-a influențat decizia de a deveni auditor sau de a urma o carieră în această industrie?

În al doilea an de universitate, am avut ocazia să mă alătur echipei Mazars, în cadrul unui program de internship, unde am avut plăcerea să cunosc o echipă minunată de oameni, cărora le sunt foarte recunoscător pentru că au avut răbdarea de a mă învăța noțiunile de bază ale auditului și de a mă ajuta de fiecare dată când am avut nevoie. În ceea ce privește persoana care m-a influențat să aleg această carieră, dar și să continui să lucrez în Mazars, pot spune, fără ezitare, că este vorba despre Ioana, managerul și mentorul meu, care mă inspiră să mă dezvolt în fiecare zi.

Cum îți petreci timpul liber și ce te pasionează?

Când eram mic, adoram jocurile video (în special Tarzan și Hercules), iar de atunci, acestea au devenit o mare pasiune pentru mine. Îmi place, de asemenea, să fac voluntariat și fac acest lucru încă de la sfârșitul școlii gimnaziale. A face o diferență mă împlinește, indiferent cât de ocupat sau de obosit sunt. Și, în cele din urmă, un hobby pe care l-am dezvoltat în ultimii ani este vizionarea de filme și seriale, precum și cercetarea aprofundată a acestora. Filmele, în special, pot modela modul în care dăm sens lumii în care trăim acum - indiferent de perioada în care are loc acțiunea.

Așadar, studiezi, ai un loc de muncă cu normă întreagă și, de asemenea, ai o viață destul de socială. Cum echilibrezi totul?

La început, am crezut că va fi dificil, dar toți anii de voluntariat m-au învățat cum să-mi gestionez timpul în mod eficient și cum să-mi prioritizez sarcinile. Știu când trebuie să iau o pauză, dar și când ar trebui să lucrez mai mult. Însă, un element foarte important în păstrarea acestui echilibru este reprezentat de oamenii din jurul meu, cu care interacționez. Pentru mine, acest aspect este foarte important și, dacă reușesc să petrec timp de calitate la serviciu, la universitate și în timpul liber, nu mă simt copleșit de multitudinea de sarcini pe care trebuie să le fac.

Care ai vrea să fie superputerea ta?

Aș vrea să pot zbura, însă nu numai în jurul Pământului, ci aș călători în tot Universul. De ce? Pentru că ador să admir toate fotografiile realizate de sateliții NASA și mi-aș dori să văd planetele și stelele de aproape.

Dacă te-ai decide să scrii o carte, despre ce ar fi vorba?

Hmm, asta este o întrebare foarte interesantă. Deoarece ador thrillerele și filmele psihologice, aș scrie ceva în direcția aceasta. Și, de asemenea, fiind un mare fan al seriei True Detective, tema principală ar fi decăderea umanității sau ceva de genul acesta. Știu, destul de întunecat.

A fost minunat să vorbesc cu tine. Haide să încheiem acest interviu cu cea mai faină glumă a ta.

Acum câteva săptămâni, am găsit o glumă pe rețelele sociale, care sună cam așa: Why are auditors so calm, composed, and methodical? Because they have strong internal controls.

Mulțumesc, Cătălin, pentru discuție și pentru că ai împărtășit cu noi câteva lucruri despre tine. Pe data viitoare!