Sărbătorim vocile și experiențele tinerilor de astăzi

Ziua Internațională a Tineretului este sărbătorită în fiecare an pe 12 august și ne oferă tuturor oportunitatea de a celebra și de a integra vocile, acțiunile și inițiativele tinerilor. De asemenea, ne oferă ocazia perfectă să le aflăm povestea. Astăzi, ne dorim să o cunoașteți pe colega noastră, Adina Maholea, HR & Payroll Consultant.

De ce ai ales o carieră în finanțe?

Prima dată când am interacționat cu acest domeniu a fost în programul HR Academy, organizat de către Mazars. Astfel, în urma activităților desfășurate în acele zile, am realizat ca dețin abilitățile necesare pentru această industrie. Motivația a venit din partea unui expert în resurse umane, care a considerat că profilul meu se încadrează în departamentul de payroll, motiv pentru care am acordat un interviu.

Lucrez în departament de un an și am descoperit că îmi place foarte mult această meserie deoarece implică învățare și dezvoltare continuă. Întotdeauna îți ies în cale situații neașteptate, în diferite contexte și trebuie să fii tot timpul informat și să cunoști foarte bine Legislația Muncii. Este un job dinamic care nu îmi permite să mă plictisesc, să intru în zona de confort. Îmi plac provocările și să învăț lucruri noi în fiecare zi, iar acest domeniu îmi oferă aceste oportunități.

Care este calitatea cea mai importantă pe care o persoană trebuie să o dețină în departamentul de payroll?

A fi consultant în departamentul de payroll necesită mult profesionalism. În plus, trebuie să ai răbdare, să fii corect, receptiv, promt și energic. În același timp, trebuie să fii o persoană organizată, să îți gestionezi bine timpul, astfel încât să îți poți îndeplini toate sarcinile. De asemenea, trebuie să poți lucra sub presiune, deoarece în perioadele de salarizare există o mulțime de solicitări și trebuie să fii atent, și în același timp, eficient.

Ai avut un model care ți-a influențat decizia de a lucra în finanțe?

Desigur. Tony Robins și Richard Branson m-au inspirat în această călătorie. Am învățat că, în orice moment, deciziile pe care le iau pot schimba cursul vieții mele pentru totdeauna.

Dacă ai fi un personaj de film, cine ai fi și de ce?

Îmi place foarte mult filmul „Wonder Woman” și Gal Gadot este personajul care mă inspiră cel mai mult datorită ambiției sale de a-și atinge obiectivele și datorită perseverenței și forței de care dă dovadă. Puterea și mentalitatea pe care o are în timp ce ia decizii inteligente este un lucru care mă motivează.

Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

În această perioadă, rutina mea este foarte simplă deoarece lucrez de acasă în majoritatea timpului. Acum îmi place să fac antrenamentele acasă, să citesc diferite cărți și să vizionez filme și documentare. Nu este o perioadă foarte ușoară deoarece nu mă pot implica în diferite programe de training, nu îmi pot petrece timpul liber cu prietenii și nu mă pot bucura de alte activități sportive.

Ne poți recomanda o carte și o destinație de vacanță?

Dacă vorbim de cărți, întotdeuna recomand „Uneori câștigi, uneori înveți”. Cred că în viață ne lovim adesea de diferite bariere și întâlnim diferite obstacole, dar este important să luptăm în continuare pentru a ajunge acolo unde ne-am propus. De asemenea, nu există niciun fel de eșec, atâta timp cât avem gândirea potrivită să învățăm din greșelile noastre. Consider că acest lucru ne ajută să evoluăm, să devenim mai puternici.

Atunci când crezi că nu ai câștigat nimic dintr-o experiență, cu siguranță ai învățat câteva lucruri care te vor ajuta în următoarea ta aventură. Secretul este să fii perseverent și să nu renunți niciodată la visurile tale deoarece orice este posibil.

Pentru vacanțe, recomand întotdeauna Grecia sau Malta, una dintre destinațiile mele de suflet deoarece iubesc marea și soarele. Sper că vara viitoare va fi diferită și că ne vom bucura din nou de călătoriile noastre la mare.

Intervievat