Bursa de Valori București dă startul unei noi ediții Made in Romania - program dedicat antreprenorilor români

Antreprenorii români, partenerii și susținătorii, precum și angajații companiilor românești, pot nominaliza până pe 31 mai compania preferată pentru a fi inclusă în programul Made in Romania. Nominalizările pot fi realizate pe www.investingromania.com, platforma care continuă să ofere 24/7 posibilitatea conectării directe a antreprenorilor cu investitori și consultanți, precum și cu alți antreprenori.

Programul Made in Romania este structurat în patru etape. În prima etapă, 29 martie - 31 mai, publicul larg, precum și membrii Comitetului de Nominalizare, pot propune companii pentru a fi incluse în programul Made in Romania derulat în acest an. Pot fi nominalizate în program companii românești care au în structura acționariatului minim 51% persoane fizice/juridice rezidente. Pot fi nominalizate companii din toate industriile și de toate dimensiunile cu o condiție minimă de 3 ani de activitate sau ca în ultimul an raportat cifra de afaceri să fie de cel puțin 250.000 euro.

Sunt exceptate de la nominalizare companiile finaliste în edițiile Made in Romania din anii 2021, 2019 si 2018, companiile partenere în programul Made in Romania sau parte dintr-un grup cu un partener Made in Romania în ediția curentă, precum și cele care sunt în proces de listare acțiuni sau obligațiuni la bursă.

Nominalizați o companie aici

Luna iunie este dedicată selecției celor 50 de companii semifinaliste de către membrii Comitetului de Nominalizare. În luna iulie, dintre cele 50 de semifinaliste publicul va stabili prin vot trei dintre cele 15 companii finaliste ale acestei ediții. Celelalte 12 finaliste sunt stabilite de un Juriu format din experți în diverse domenii ale economiei.

Cele 15 finaliste ale ediției din acest an urmează să fie anunțate în septembrie, în cadrul unei Gale de Premiere. În perioada octombrie – noiembrie se va organiza programul de mentorat la care vor putea participa companiile finaliste și semifinaliste, companii nominalizate în ediția curentă sau care se înregistrează în platforma programului.

Proiectul Made in Romania a fost lansat în 2017, pentru a identifica și promova companiile de top din România. În precedentele patru ediții, aproape 1.000 de companii au intrat în contact cu piața de capital prin intermediul programului Made in Romania. De la debutul programului, un număr de 16 companii au venit la bursă cu acțiuni sau obligațiuni, trei dintre ele atât cu acțiuni cât și cu obligațiuni. Rundele de finanțare derulate de acestea însumează peste 212 milioane euro.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a publicat și volumul „Made in Romania: 15 companii pentru cresterea economiei romanesti si povestile lor de succes”. Cartea include poveștile de succes ale celor 15 companii finaliste în ediția Made in Romania din 2021. Pe parcursul celei de-a V-a ediții a programului Made in Romania continuăm să căutăm companiile antreprenoriale românești care transformă în bine economia și viețile oamenilor alături de care și pentru care lucrează.

Vă invităm să citiți ediția de anul acesta aici.