Studiul Ecoda & Mazars: Sustenabilitatea, în centrul afacerii

Este sustenabilitatea în afaceri o inițiativă comercială sau de promovare? Trebuie întotdeauna ca profitul să fie pe primul loc? Vă invităm să citiți în continuare cele mai recente idei de la liderii asociaţiilor europene de afaceri.

Mazars, împreună cu ecoDa, Confederația Europenă a Asociațiilor Administratorilor, a organizat o serie de mese rotunde la sfârșitul anului 2019 și începutul anului 2020 pe o gamă largă de piețe de capital europene. Acestea au reunit directori și investitori de top pentru a discuta despre modul în care pot avea un dialog eficient, bazat pe un angajament reciproc, pentru a promova o dezvoltare durabilă în beneficiul părților interesate și al societății în general.

Mesele rotunde au fost organizate în cooperare cu EFAMA, organismul reprezentativ al fondurilor de investiții și administrării de active din Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda și Marea Britanie.

„Satisfacerea nevoilor noastre de astăzi, fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi este de fapt definiția sustenabilității. Pe măsură ce criza COVID-19 continuă în întreaga lume, multe firme încearcă să rămână relevante în vremuri tot mai dificile și piețe mult mai solicitante, acestea realizând în final că nu mai este suficient să se concentreze doar pe partea economică a afacerii lor. Problemele de mediu și sociale ale unei companii încep să urce pe lista priorităților pentru factorii de decizie și suntem de părere că aceste schimbări sunt necesare pentru a atinge obiectivul final; a deveni cu adevărat sustenabil.”, a declarat Răzvan Butucaru, Partener, Financial Services & Advisory Leader.

Această publicație sumarizează discuțiile de la diverse mese rotunde și evidențiază progresele făcute de comunitatea europeană de afaceri în ceea ce privește adoptarea unei dezvoltări durabile a afacerilor și provocările actuale cu care se confruntă și, pe baza acestora, trasează o direcție pentru reformă.

Document

Mazars_ECODA report_time_for_sustainability_to_be_at_the_heart_of_business
Mazars_​ECODA report_​time_​for_​sustainability_​to_​be_​at_​the_​heart_​of_​business