Interviuri și articole

Experții noștri oferă în articolele lor știri de actualitate, informații și opinii folositoare pentru o varietate de industrii

Forbes Romania: Interview with Dino Ebneter, Country Managing Partner

Copy of Copy of articol blog (2).png
You may find below the interview of our Country Managing Partner, Dino Ebneter, in Forbes Romania about how Mazars handles the current pandemic, but also Dino’s thoughts, tips and ideas. This material is part of - Forbes Forward - a new project driven by beautiful values and the vision of a better society.

Aflaţi mai multe detalii

Dezvoltarea scenariilor câştigătoare pentru criza generată de pandemia COVID-19 şi efectele acesteia

Copy of Copy of articol blog (1).png
În prezent, este dificil să numim un aspect care să nu fi fost afectat de pandemia COVID-19, iar acest lucru se transpune mai ales în business, unde strategiile ar trebui reconsiderate cu tact, empatie și cu un management vizionar.

Aflaţi mai multe detalii

Fenomenul e-sports. Provocările fiscale ale jocului

Colorful
Industria e-sports se numără printre sectoarele cu cea mai rapidă creștere din ultimii ani, devenind o sursă importantă de venit pentru statele care oferă facilități fiscale pentru acest tip de activitate.

Aflaţi mai multe detalii

Key points on Romania’s fiscal regime

This year marks Romania’s six-month rotating Presidency of the EU, which will run from January 1st to June 30th, 2019. In the course of its first mandate since joining the EU in 2007, Romania will seek to coordinate EU policy and legislative framework amid key political and economic milestones such as Brexit discussions, European parliamentary election in May and EU’s Long-Term Budget for 2021-2027.

Mazars short guide of moving to Romania: Tax perspective

Given the membership to the European Union, Romania has a fully integrated employment market within the Single EU market and, as such, citizens of EU countries can freely come to Romania, reside here and perform activities, either as freelancers or employees of Romanian employers, as well as non-resident employers.

Aflaţi mai multe detalii

Is Romania compliant with the EU legislation regarding money laundering?

A year has passed since Romania should have implemented the EU Directive on the prevention of the use of the financial system for the purposes of money laundering and terrorist financing.

Aflaţi mai multe detalii

In ce conditii putem recupera TVA aferenta creantelor neincasate- Alexandru Stanciu

Oricat de multe masuri ar lua o companie in vederea verificarii partenerilor de afaceri si minimizarii riscurilor de neplata, si nu numai, companiile se confrunta cu asa numitii „rau-platnici”

Aflaţi mai multe detalii

Impozitarea veniturilor microîntreprinderilor – avantajul afacerilor profitabile - Lucian Dumitru si Lucian De Mezzo

Una dintre modificările aduse Codului fiscal începând cu 2018 este extinderea regimului de impozitare al veniturilor microîntreprinderilor, în sensul că orice persoana juridică română care la data de 31 decembrie 2017 a realizat venituri ce nu au depășit echivalentul în lei a sumei de 1 milion de euro, va fi inclusă în categoria microîntreprinderilor și va fi subiect regimului specific de impozitare începând cu 1 ianuarie 2018.