Comunicate de presă

Aici veţi găsi ultimele comunicate de presă apărute despre Mazars România şi Grupul Mazars

România pierde 6,5 miliarde de euro din TVA, conform ultimului studiu al Comisiei Europene

VAT.png
15 septembrie 2020

La finalul săptămânii trecute, Comisia Europeană a publicat ultimul raport privind deficitul de încasare a TVA („VAT gap”) înregistrat de statele membre în anul 2018. Potrivit studiului, țările din UE au pierdut aproximativ 140 miliarde de euro din TVA în 2018, cu aproape 1 miliard de euro mai puțin față de anul 2017.

Aflaţi mai multe detalii

Sprijinirea angajatorilor: ce subvenții primesc aceștia pentru a-și desfășura activitatea în regim de telemuncă?

Employers support.png
3 septembrie 2020

Au trecut aproape 6 luni de când ne confruntăm, la nivel global, cu una dintre cele mai puternice provocări ale omenirii, atât din punctul de vedere al sănătății, cât și al economiei. Într-o perioadă extrem de dificilă pentru noi toți, măsurile de sprijin destinate angajaților și angajatorilor sunt așteptate mai mult ca oricând.

Aflaţi mai multe detalii

Noul context al companiilor de telecomunicații: provocări de conectivitate, educația digitală și viitorul în 5G

PR Telco Website.png
6 august 2020

La începutul anului, vorbeam despre modul în care creșterea companiilor de telecomunicații din întreaga lume va fi afectată de capacitatea lor de a crea experiențe fără probleme pentru clienți. Nu aveam idee că două luni mai târziu, aceste companii vor reprezenta cel mai mare avantaj pe care îl vom avea de partea noastră în lupta împotriva COVID-19.

Aflaţi mai multe detalii

Interesul mediului de afaceri din România cu privire la inițiativa SURE

A fost lansat Ghidul Fiscal Mazars pentru Europa Centrală și de Est (ECE)

Planul Național de Investiții și Relansare Economică

theme picture 2.png
3 iulie 2020

Pentru a face față provocărilor din acest an trebuie să construim o economie regenerativă şi de colaborare. Miercuri, 1 iulie 2020, Guvernul României a comunicat Planul Național de Investiții și Relansare Economică, pe care întregul mediu de afaceri îl aștepta de câteva săptămâni.

Aflaţi mai multe detalii

Evoluția diversității de gen în băncile centrale și importanța sa în Guvernanța Corporativă și în companiile Blue Chip

Tehnologia schimbă regulile jocului

comunicat tech.jpg
24 iunie 2020

Lansarea studiului „Are you missing the Tech Train? Global investment and implementation surrounding transformative technologies” de către Mazars a fost ocazia comunicării nivelului de adopție a celor mai importante cinci tehnologii în acest moment: Inteligența Artificială (AI), Blockchain, Sistemele de planificare a resurselor întreprinderii (ERP), Internet of Things (IoT) și Automatizarea Robotizată a Proceselor (RPA).

Studiul Mazars: 90% dintre investitori prezic scăderi de venituri până în 2021

Untitled design (13).png
17 iunie 2020

Contextul generat de COVID-19 a influenţat semnificativ piaţa de M&A, care înregistrează statistici în scădere şi tranzacţii tensionate. Există deja o încetinire a activității în numeroase industrii, HORECA şi ospitalitatea, precum și transportul și logistica. La polul opus, produsele alimentare și băuturile, dar și produsele farmaceutice au înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor.

Aflaţi mai multe detalii

Bunurile de lux şi perspectiva sectorului prin comunicarea autentică, responsabilitatea socială și decidentul Homo Economicus

show.png
11 iunie 2020

2019 a fost un an de creștere pentru industria modei, majoritatea brandurilor sporindu-și vânzările de îmbrăcăminte și încălțăminte, astfel că, în 2020, toată lumea aștepta o evoluție de succes, fie că vorbim despre numărul de magazine sau de lansările de noi designeri, artizani sau mass-market. Dar şi această industrie a fost încercată de provocări în contextul COVID-19.